Victorias hyllning till Madeleine – se detaljen i nya bilderna

Kronprinsessan Victoria intervjuas av TT om sina landskapsvandringar och att semestra på hemmaplan. Kungliga modebloggen vet självklart vad hon har på sig under intervjun. Svensk design – igen. Dessutom bär Victoria ett speciellt armband.

Kronprinsessan Victoria älskar naturen – det har hon gjort sedan barnsben. Då hon, för tre år sedan, fyllde 40 år önskade hon sig därför ett antal vandringar i present. Vandringar i alla Sveriges län. Och hennes önskan gick, givetvis, i uppfyllelse. I en ny intervju med TT berättar hon nu om dessa vandringar, ett nytt inslag på den kungliga agendan.

– Det är sällan man kommer ut i naturen, det är ofta städerna man kommer till, säger hon och fortsätter:

– Det här går också i linje med Daniels och min ambition att uppmuntra till mer fysisk aktivitet och att bryta vårt stillasittande som allt mer präglar vårt samhälle. Och vandringarna var en jättehärlig ursäkt att inte bara vara inne på kontoret.

Särskilt i år, när många semestrar på hemmaplan och ordet ”hemester” används flitigt, vill Victoria slå ett slag för alla härliga resmål och utflykter som finns alldeles runt knuten.

– Man kan göra väldigt mycket i Sverige och nu mer än någonsin behövs vi svenskar här hemma. När den internationella turismen inte kommer att vara så påtaglig kommer vi att behöva stötta de aktörer som kämpar för att överleva, säger Victoria till TT.

Victoria

Kronprinsessan Victoria under intervjun med TT sommaren 2020.

I samband med TT-intervjun togs en stor mängd nya härliga foton på kronprinsessan. Hon är, som så ofta numer, klädd i återbruk. Hennes klänning från House of Dagmar har vi sett flera gånger tidigare, första gången under en resa till Vietnam våren 2019.

Och vet ni – nu finns en variant av Victorias vackra plagg att klicka hem. Det bästa av allt? Plagget är på rea. Du finner det här.  (länk till Apprl)

Blus från Dagmar

Blus från House of Dagmar. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Runt sin handled bär kronprinsessan Victoria en stor mängd silverarmband. Ett av dem kommer från Sophie by Sophie. Du finner det fina armbandet nedan.

Armband från Sophie by Sophie

Armband från Sophie by Sophie. Läs mer och köp här.  (länk till Adtraction)

Ett annat av armbanden kommer från Ebba Brahe. Armbandet är ett samarbete med Childhood, den välgörenhetsorganisation som Silvia grundat och som prinsessan Madeleine nu är djupt engagerad i.

Charlotte Ramel, kvinnan bakom Ebba Brahe, tog häromåret fram detta silver- och guldpläterade armband, med en flicka och en pojke samt ett öga som representerar projektet #EyesWideOpen som handlar om att vi, alla, måste öppna ögonen och uppmärksamma den globala utmaningen av sexuella övergrepp mot barn.

Armbandet uppdaterades dessutom, en tid senare, med en ny variant med enbart en flicka eller pojke. Det var, enligt uppgift, ett önskemål från prinsessan Madeleine

– De (armbanden reds. anm.)  är tidlösa, vackra men framförallt är symboliken så otroligt viktigt, har Charlotte Ramel själv sagt om saken.

För Victoria är det en självklarhet att bära armbandet. Och att stötta prinsessan Madeleine i hennes viktiga arbete.

Foto: TT