Victorias klädsuccé – hemliga strategin bakom kläderna

Kronprinsessan Victoria och Mary 2019
Två kronprinsesso, två garderober – otaliga klädesplagg. Hur lyckas Victoria och Mary vara så synkade i sin stil? Vi vet!
Annons

Den 16–18 september besöker, som bekant, kronprinsessan Victoria och prins Daniel Danmark tillsammans med en större svensk näringslivs­delegation. Kronprinsessparets värdar under besöket är kronprins Frederik och kronprinsessan Mary av Danmark.

Annons

Under tisdagskvällen, i går, närvarade kronprinsessparet, det danska kronprinsparet, statsrådet, delegationen och andra inbjudna gäster vid en mottagning ombord på HMS Nyköping. Med anledning av det svenska besöket hade fartyget lagt till precis nedanför Amalienborg. Efter mottagningen stod det svenska ambassadörsparet värdar för en middag i det svenska residenset.

I dag, onsdag, fortsätter besöket i Köpenhamn. Bland annat kommer de två tronföljarparen att närvara vid ett svensk-danskt businessforum samt besöka en innovation- och start up-mässa.

Victorias och Marys kläder

Victoria och Mary 2019
Kronprinsessan Mary i kappa från Joseph. Victoria i kappa från finska Andiata.
Annons

Men åter till gårdagen! Kronprinsessan Victoria visade upp en underbar ny outfit – av finsk och dansk design. Enligt bloggen The Royals and I kommer kappan, den läckert puderrosa, från det finska märket Andiata (ett märke som danska Mary, enligt uppgift, är oerhört förtjust i.

Kappa från Andiata

Kappa från Andiata. Läs mer och köp här. 

Mary Victpria Daniel och Frederik
Victoria i By Malene Birger, Mary i Ralph Lauren.

Svensk Damtidning kan även avslöja att Victorias klänning, också den helt ny, kommer från danska By Malene Birger! (reklamlänk via Apprl) Vilken hyllning till värdlandet.

By Malene Birger

Annons

Klänning från By Malene Birger. Läs mer och köp här. 

Topp från By Malene Birger

Kronprinsessan Victoria matchade kläderna med örhängen från Edblad, armband från Dulong, Sophie by Sophie samt Ebba Brahe och väska från Elie Saab. Skorna kommer från Gianvito Rossi.

Edblad

Annons

Gianvito Rossi

Kronprinsessan av Danmark, Mary, i sin tur bar kappa från Joseph (reklamlänk via Apprl) och klänning från Ralph Lauren. Hennes vita kavaj kommer från Max Mara. (reklamlänk via Apprl) Marys pumps kommer från Prada och hon bar Cartiers Love Bracelet.

Kappa från Joseph

MaxMara

Annons

Kronprinsessornas synkade looks – så går det till

Under hela besöket i Danmark har Sveriges och Danmarks kronprinsessa visat upp den ena fantastiska kreationen efter den andra. Och hela tiden har de varit oerhört synkade i sina klädval – både då det gäller färger och mönster. Hur går den här supermatchningen till egentligen? Svensk Damtidning vet.

– Prinsessornas stylister kollar helt enkelt av med varandra, inför besöket, berättar en källa för Svensk Damtidning.

Victorias stylist, Tina Törnqvist, har i detta fall haft nära kontakt med Marys stylist, Anja Camilla Alajdi, för att stämma av och synka ihop sig så att det inte blir någon klädkrock eller liknande. Det är inte alltid detta görs, men oftast.

Victoria och Mary
Victoria i klänning från Valerie. Mary i klänning från Heartmade.
Annons

Och ja, visst blev det oerhört lyckat denna gång. Första dagen satsade Victoria på en klänning från Valerie (reklamlänk via Apprl) , lite tuffare lite hårdare. Mary, i sin tur, bar Heartmade, en romantisk och ljuv blåsa. Dagen efter var rollerna ombytta. Då var det Victoria som var mer ljuv och romantisk stilmässigt, i en blommig klänning från svenska Dagmar. (reklamlänk via Apprl) Mary var istället strikt och tuff i byxdress från Max Mara.  (reklamlänk via Apprl)

Mary och Victoria
Mary i byxdress från MaxMara. Victoria i klänning från Dagmar.

Dagmar

Klänning från Valerie

Klänning från Valerie. Läs mer och köp här. 

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Victorias klädsuccé – hemliga strategin bakom kläderna”

 1. Sissi skriver: 18 september, 2019

  Jag tror Victoria fick låna kappan av Mary. Vädret ställde till det. Visst hade det varit roligt om de kunde låna och byta med varandra.


 2. Sandra skriver: 18 september, 2019

  Kronprinsessan Mary bar Ralph Lauren klänningen dagen innan det kronprinsessan Viktorias och prins Daniels bröllop. En fin gest till vårt kronprinsesspar!


  1. josefin skriver: 18 september, 2019

   en fin gest att àteranvända kläderna!


 3. konsttanten skriver: 18 september, 2019

  Gillar Valerie-klänningen, örhängen från Edblad, kappan från Joseph och klänningen från By Malene Birger.
  Tyvärr är stora utanpåfickor på Victorias kappa ej användbara; blir ofta utåthängande snabbt, annars snygg.


 4. mb skriver: 18 september, 2019

  Marys kappa är underbar men det är inte den som visas i länken. Skärningen i halsen är klädsam och elegant, Marys alltså, inte länkens kappas skärning. Victorias klänningar är fina, skärpet och skorna passar Dagmar-klänningen perfekt, den blir intressant framförallt via skärpet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar