Victorias modeval på nya fotot – okända kopplingen till Madeleine

Victoria väljer svensk design på nya fotot. Hennes vackra klänning är signerad Frida Jonsvens, som faktiskt har en koppling till prinsessan Madeleine. Vi reder ut!

Inför kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag den 19 juni hade fotografen Elisabeth Toll, i början av juni, fotograferat kronprinsessan och prins Daniel för nya officiella porträtt. Fotograferingen ägde rum i och omkring Gustav III:s paviljong på Haga.

Den sista bilden i den magnifika serien av historiska foton på paret kablades ut på självaste bröllopsdagen. Och kanske är det fotot allra mest magiskt?

På bilden syns kronprinsessan Victoria i en klänning som är av svensk design, den är signerad Frida Jonsvens, vilket modetwittraren Sarah Williams och hennes The Royals and I var först med att berätta.

Victoria

Kronprinsessan Victoria i klänning från Frida Jonsvens och tiara från Maria Nilsdotter.

Frida Jonsvens själv har bekräftat det hela.

”Jag fick den stora äran att skapa fram denna blomsterkreation till vår fantastiska Kronprinsessa för detta tillfälle. Och det har verkligen varit en sån obeskrivlig ära och så speciellt för mig. Innerligt tack för att jag fick möjligheten Tina 🌷 Jag vill även passa på att önska Kronprinsessparet mina varmaste gratulationer på den 10-åriga bröllopsdagen som är idag den 19 juni 2020, ”Störst av allt är kärleken” ❤️”, skrev Frida på sitt Instagramkonto.

503 Service Unavailable

Förutom klänningen bär Victoria ett smycke i håret. En tiara. Också den är av svensk design, från Maria Nilsdotter. (reklamlänk från Apprl)

503 Service Unavailable

Men åter till Frida Jonsvens, som i år vann pris på ELLE-galan (Årets blickfång). Frida har faktiskt en koppling till en annan svensk kunglighet. Vem? Jo, prinsessan Madeleine.

Frida fick priset på ELLE-galan för sina underbara kreationer till Glada Hudik-teatern i filmen Catwalk. Men även prinsessan Madeleine hade ett finger med i spelet med just Catwalk.

World Childhood Foundation, i vars styrelse Madeleine ingått sedan 2006, har nämligen producerat filmen tillsammans med produktionsbolaget Storyfire AB.

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna