Victorias och Daniels klädkrock – se nya bilden

Victoria och Daniel

Vanligtvis brukar ju klädkrockar ske mellan kvinnliga kungligheter! Men denna gång är det Victoria och Daniel som har valt nästan samma outfit. Kolla in den nya bilden!

Måndagen var späckad för kronprinsessparet, Victoria och Daniel. Detta trots att kungafamiljen, precis som många i resten av Sverige just nu, har ställt in en hel del av sina evenemang, programpunkter och liknande.

Först ut under veckans första dag: företräde på Haga slott för representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) med anledning av spridningen av det nya coronaviruset.

Victoria och Daniel Haga Slott

Victoria och Daniel på Haga Slott under måndagen.

Under företrädet fick kronprinsessparet information kring det arbete SKR:s medlemmar bedriver för att hantera och begränsa spridningen av det nya coronaviruset.

Därefter: ett besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i Solna. Syftet med besöket var att få information om det arbete myndigheten och andra aktörer bedriver med anledning av spridningen av det nya coronaviruset.

Victoria och Daniel hos MSB

Hos MSB i Solna.

Under besöket träffade kronprinsessan och prinsen redaktionen för krisinformation.se, den webbplats som förmedlar bekräftad information från statliga myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse.

Victorias kostym – från Dagmar

Viktiga möten, minst sagt. Men låt oss, för en stund, fokusera på kronprinsessparets kläder. Både Victoria och Daniel var under dagen klädda i dubbelknäppt blå kostym och vit skjorta/blus.

Att kungligheter ibland väljer likadana kläder är knappast någon konstighet, det sker ofta. Bland annat har prinsessan Sofia haft likadan klänning på sig som Kate, och Máxima har dykt upp i likadana kläder som drottning Mathilde. Men att två äkta makar dyker upp i nästan likadana outfits är mer ovanligt. Roligt, dock!

Victorias snygga kostym kommer från House of Dagmar (reklamlänk från Apprl), ett svenskt märke som kungligheterna använder flitigt. Nedan har vi plockat ut de finaste Dagmar-plaggen i butik just nu.

Klänning från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Lila kofta

Lila kofta från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Skjorta från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Rutig kavaj från Dagmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Fler Dagmar-plagg finner du här! (reklamlänk från Apprl)

Foto: MSB, Kungliga Hovstaterna och TT