Victorias och Silvias synkade klädval – se nya bilden

Silvia och Victoria

Sådan mor – sådan dotter! Ja, så brukar man ju säga. och nog stämmer det in på drottningen och kronprinsessan. I alla fall då det kommer till kavajval.

Förra veckan, under onsdagen den 20 maj, höll kungaparet och kronprinsessparet ett videomöte med Kungl. Vetenskapsakademien om covid-19-pandemin.

Under mötet redogjorde deltagarna för covid-19-pandemins uppkomst och hur det påverkar samhället i stort.

Göran K. Hansson, professor i kardiovaskulär medicin och ständig sekreterare i Kungl. Vetenskapsakademien och Maria Masucci, professor i virologi, redogjorde för virusets egenskaper, behandlingsmöjligheter, samt hur smittspridningen och smittskyddet ser ut i dag.

Johan Petersson, överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset, informerade om hur situationen inom intensivvården ser ut och hur verksamheten har ställts om för att klara av vårdtrycket.

Gunilla Karlsson Hedestam, professor i immunologi och vaccinforskning vid Karolinska institutet, redogjorde för hur covid-19 diagnostiseras och vilka olika möjligheter för framställande av vaccination som finns.

Videomöte med kungaparet och kronprinsessparet

Victorias och Silvias rosa kavajer

Victoria och Daniel deltog i mötet från Haga medan kungaparet fanns på länk från Stenhammars slott, där de sedan några månader tillbaka bor, under pandemin.

Ämnet för mötet var givetvis oerhört allvarligt, men låt oss, för en stund, vara lite ytliga. Ser ni hur synkade Victoria och Silvia är i sina klädval? Båda bär de rosa kavajer. Dock i olika nyanser. Victorias är mer puderrosa medan drottningens kavaj är cerise.

Vill du inspireras av kronprinsessan och drottningen? Nedan har Svensk Damtidning valt ut de finaste rosa kavajerna i butik just nu!

Rosa kavaj

Puderrosa kavaj från Nly. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Kavaj från Kappahl

Stickad kavaj från Kappahl. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Kavaj från Cubus

Rosa kavaj från Cubus. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Linnekavaj

Linnekavaj från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT