Victorias oväntade val – förvånade alla

Kronprinsessan Victoria förvånade alla när hon, på födelsedagen, satsade på internationell design. Men till slut blev det svenskt – ändå!

I går var det så äntligen dags! För vad? Kronprinsessan Victorias födelsedag såklart. Victoria fyllde 43 år.

Med anledning av covid-19-pandemin och rådande restriktioner kring folksamlingar var dock allmänhetens traditionella uppvaktning av kronprinsessan i år inställd. Men visst blev det ett firande ändå!

På morgonen skickade kungahuset ut en ny film med Victoria i huvudrollen. I filmen berättar hon om att hon gärna hade firat födelsedagen precis som vanligt men att det i år ser annorlunda ut. Victoria lade till att nu gäller det att hålla i – och hålla ut. Alla hålla avstånd!

I klippet, som du kan se nedan, bär kronprinsessan en ny klänning – signerad danska Baum und Pferdgarten. (reklamlänk från Apprl)

Ett förvånande val, lite chockande faktiskt, eftersom kronprinsessan så ofta bär svenskt numer.

Den danska klänningen går under namnet Antoinette. Här hittar du den. (reklamlänk från Adtraction)

Klänning från Baum und Pferdgarten

Klänning från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Senare på kvällen fick vi dock se Victoria i svensk design, under Victoriakonserten i slottsruinen. Då bar hon en klänning från By Malina.  (reklamlänk från Apprl)

Victoria i By Malina, Estelle i Bonpoint.

En annan kunglighet som dock inte satsade på svenskt var prinsessan Estelle. Lillsessan, i sin tur, var klädd i en klänning från franska Bonpoint (reklamlänk från Adtraction), enligt The Royals and I.

Foto: TT