Victorias smarta modeval – därför bär hon rosa

Victoria i rosa kostym
Kronprinsessan Victoria fortsätter sin kamp mot cancer – genom att lära sig mer. Och hon väljer att klä sig i rosa, för att markera sitt engagemang för Rosa bandet.
Annons

2018 firade kronprinsessan tio år som beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj – som pågår under oktober månad. Och kronprinsessans kamp mot cancer fortsätter.

I fredags, den 6 september 2019, besökte kronprinsessan Victoria Karolinska universitetssjukhuset i Solna för att lära sig mer om den senaste forskningen om just cancer. Under sitt besök, som ägde rum under eftermiddag, berättade man för Victoria om Cancerfondens arbete, hur en patient upplever resan genom canceromsorgen och andra ämnen relaterade till cancer.

Annons
Victoria i rosa
Rosa kostym och blus från Rodebjer. Kronprinsessan Victorias skor kommer från Rizzo.

Så många får cancer varje år

Varje år får drygt 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Av dessa får närmare 8 000 diagnosen bröstcancer. Cirka 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. I dag överlever cirka 80 procent av de som drabbas, men viktiga 20 procent återstår.

Annons

Rosa Bandet-kampanjen pågår under oktober månad och syftar till att bekämpa bröstcancer genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och väcka opinion. Kampanjen genomförs för sextonde året i rad och för tionde året i rad är Kronprinsessan kampanjens beskyddare.

2018 års designer av Rosa Bandet var modedesignern och konstnären Bea Szenfeld. Vem som designar bandet i år återstår att se.

Därför bar Victoria rosa

Under uppdraget i fredags valde kronprinsessan Victoria att klä sig i rosa – från topp till tå. Anledningen? Hon ville förstås hylla Rosa bandet genom att klä sig i just den rosa kulören.

Så, vad hade hon på sig? Blazern och byxorna kommer från Rodebjer (reklamlänk via Apprl) . Även den rosa blusen är signerad det svenska märket. (reklamlänk via Apprl) Skorna kommer från Rizzo. (reklamlänk via Adtraction) En liknande outfit finner du nedan. Gant gör även en fantastisk kavaj i just rosa.  (reklamlänk via Apprl)

Rosa kavaj

Annons

Rosa blazer från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Rosa byxa

Matchande byxa från & Other Stories. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Pumps från Rizzo

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Victorias smarta modeval – därför bär hon rosa”

 1. caterine skriver: 14 september, 2019

  Fortsätter sin kamp med nya kläder, hur vore det om hon lugnade ner sig med klädinköp något år. Och rosa för att visa sympati, jag dånar…Var något lite seriös, Victoria.


  1. Kristiina från Turku skriver: 16 september, 2019

   Victorias kläder är inte ny. Det var femte gången vi såg Victoria ha dessa blazer och byxorna vid ett officiellt uppdrag. Och tredje gången hon hade denna Rodebjer blus. Det är Madeleine som alltid har nya kläder i sina mycket få officiella evenemang.


 2. caterine skriver: 14 september, 2019

  Victoria försöker på alla sätt att glänsa trots att hon “inte är intresserad av kläder”, att köpa en hel utstyrsel för att verka intresserad av uppdraget är både dyrt och fånigt.


  1. josefin skriver: 16 september, 2019

   caterine, jag hàller helt med om att KPs klädköp är excessiva. I just det här fallet tror jag dock faktiskt att hela utstyrseln har använts förr – tycker mig minnas detta illskära. Det var inte snyggt dà heller.


 3. josefin skriver: 14 september, 2019

  Sà kan vi ta en titt pa P M o hennes rosa kavaj o se skillnaden mellan god stil och too much av allt.


 4. konsttanten skriver: 16 september, 2019

  Nu är Madeleine-supportrarna i farten. Victoria är kronprinsessa, och har en passande stil för det.
  Madeleine är amerikansk hemmafru med sitt engagemang i Childhood, och då passar hennes stil in.
  Två olika personers uppdrag, och personligheter.


  1. josefin skriver: 16 september, 2019

   absolut ingen, ingen, passar i rosa frán topp till tà annat än för att gestalta rosen pa marsipantàrtan – prinsesstàrta, minsann :-).


  2. Helene skriver: 17 september, 2019

   konsttanten.

   Nej konsttanen, så barnsligt naiva är nog inte de som kommenterat den helrosa klädseln, att de skulle röra sig om “Madeleine supportrarna” (vilka det nu är) Nej konsttanten, här tittar vi enbart på val av klädsel, och det är ju en helt annan sak,–eller hur?


  3. Ingrid skriver: 17 september, 2019

   Vad är stil för dig Konsttanten , är det den personen som bär plagget?


 5. Karin skriver: 18 september, 2019

  En vit blus att bryta av med hade kanske passat bättre just här.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar