Victorias smarta utseendeförändring – kolla in skillnaden

Victoria
Victoria kan konsten att förändra sitt utseende med enkla medel. Vi vet hur! Kolla in våra bilder.
Annons

I slutet av mars 2015 anlände kronprinsessan Victoria, tillsammans med prins Daniel, till Sydkorea. Hennes hår var utslaget, för första gången på länge, länge, och var alldeles nyklippt och uppklippt. På flygplatsen och under delar av första programpunkten på resan bar kronprinsessan sitt mörkbruna hårsvall öppet, utslaget.

Annons

Därefter satte hon snabbt upp det i en tofs. Resten av resan bar hon det uppsatt. I knut. Kronprinsessan Victoria trivs helt enkelt inte i utsläppt hår. Medan hennes kungliga kronprinsesskollegor, Mary och Mette-Marit, helst bär utsläppt föredrar kronprinsessan uppsatt. Gärna ganska stramt. Luftiga frisyrer med volym och höjd är ingen för Victoria.

Victoria
Victoria i Sydkorea. 
Annons

Och hon har en favoritfrisyr: knuten. Knuten håller i alla lägen, både till vardag och till fest. När det är mer festliga tillfällen brukar hon variera den – större, högre eller fylligare – men till vardags är det den låga bulliga, lite inbakade, knuten som gäller. Och vem kan klandra henne. Knuten, som frisyr, är tidlös.

– Knutar går aldrig ur tiden, de är alltid trendiga, berättar en frisör vi talat med. Knuten har funnits i olika varianter i alla tider. Man ser dem, i olika tappning, genom alla tidsåldrar.

Både kändisar och kungligheter älskar knutfrisyrer. Och som sagt, Victoria är knappast något undantag. På resor är det inte alltid kronprinsessan har en frisör med sig. Då gör hon knuten på egen hand. Hennes frisyr passar dessutom alla hårdagar, och alla väder.

Victoria.
Victorias snygga favoritfrisyr: knuten.
Annons

Har man gjort ett bra grundarbete, med tupering och sprej, håller dessutom knuten en hel dag. Knuten är också relativt lätt att göra och kan varieras i oändlighet. Egentligen är det bara ens egen fantasi som sätter gränser. Dessa är dock bara några av skälen till att kronprinsessan älskar att bära knut.

Det främsta skälet handlar om att Victoria vill ha kontroll. I sitt jobb vill hon bära kläder hon trivs i, klackar som inte är för höga och slutligen – en frisyr hon är bekväm med och inte behöver fixa med hela tiden. Ett utslaget hår kräver mer, det kräver att man rör sig på ett speciellt sätt. Victoria vill inte vara begränsad av det. Hon vill ha kontroll över situationen och vara fri att röra sig hur hon vill. Dessutom, när man bor i ett land som Sverige så är vädret ständigt en huvudvärk. Det regnar, blåser och snöar – alla dessa väderlekar påverkar ett utsläppt hår på ett helt annat sätt än vad det påverkar ett uppsatt.

Men – visst ser Victoria helt annorlunda ut, beroende på vilken typ av knut hon bär. Eller om hon bär håret utslaget? Nedan ser du skillnaden tydligt.

Victoria 2020
Kronprinsessan med sin favoritknut. Victoriadagen 2020.
Annons
På plats i Danmark hösten 2019. Här har kronprinsessan lånat Marys frisör och bär en stylad hästsvans.
Också detta är i Danmark förra hösten. Victoria bär knut men håret i mittbena, inte bakåtslickat.
Victoria på Polarprisutdelningen 2010. I utslaget hår – en ovanlighet.

Kronprinsessans hår är tjockt och vackert. Nedan har vi plockat ut tre produkter som gör håret fylligare.

Annons

Nioxin

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Victorias smarta utseendeförändring – kolla in skillnaden”

 1. Minna skriver: 17 augusti, 2020

  Tyvärr är Victoria inte den vackraste människa


 2. Anna skriver: 17 augusti, 2020

  Knuten må vara praktisk, men den är också fruktansvärt ful på V. Hon får ett helt annat och mjukare ansikte med utslaget hår eller t o m en mjukare uppsättning.
  Jag förstår inte hur hon kan visa sig i denna missklädsamma frisyr gång efter annan när det finns så många alternativ.Ser hon sig inte i spegeln? Ingen kan tycka att den hårt åtstramade knuten är klädsam på henne.


 3. Camilla skriver: 18 augusti, 2020

  “Klackar som inte är för höga”…?! Hon stolpar ju ständigt runt på decimeterhöga klackar som hon knappt kan gå på…!


 4. ananas skriver: 18 augusti, 2020

  Anna och Camilla
  Instämmer.

  Tror inte vädret spelar nån roll. Hon tar inte många steg ute; ut ur bilen och direkt inomhus.


 5. ancibergfeldt skriver: 18 augusti, 2020

  Victoria knuten får vi bara leva med. Men hon borde kunna variera hon som har hovfrisören
  bakom” knuten” hihi!


 6. Lotta skriver: 19 augusti, 2020

  Väntar bara på Brors intellektuella kommentar


 7. caterine skriver: 20 augusti, 2020

  Billigt med frisörbesök i alla fall, den frisyren snörpar hon till själv, men hon passar inte i tantknut.


 8. Fundersam skriver: 23 augusti, 2020

  Det är något som känns helt fel då det gäller svenska kungafamiljens försörjning. De gör inget annat än “hitte på” aktiviteter med några besök här och där för att apanage ska kunna betalas ut. Svenska folket är inte dumma, utan märker detta. Kungligheterna vinkar, ler och visar upp sina nya kläder när de förflyttar sig mellan sina otaliga lyxbostäder. De verkar inte själva förstå dilemmat, men vi har våra folkvalda politiker som borde sätta stopp för slöseriet. Det råder nya tider. Dra in alla förmåner till kungabarnen och betala ut apanage till Victoria först om hon eventuellt blir regent.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar