Victorias smarta utseendeförändring – kolla in skillnaden

Victoria

Victoria kan konsten att förändra sitt utseende med enkla medel. Vi vet hur! Kolla in våra bilder.

I slutet av mars 2015 anlände kronprinsessan Victoria, tillsammans med prins Daniel, till Sydkorea. Hennes hår var utslaget, för första gången på länge, länge, och var alldeles nyklippt och uppklippt. På flygplatsen och under delar av första programpunkten på resan bar kronprinsessan sitt mörkbruna hårsvall öppet, utslaget.

Därefter satte hon snabbt upp det i en tofs. Resten av resan bar hon det uppsatt. I knut. Kronprinsessan Victoria trivs helt enkelt inte i utsläppt hår. Medan hennes kungliga kronprinsesskollegor, Mary och Mette-Marit, helst bär utsläppt föredrar kronprinsessan uppsatt. Gärna ganska stramt. Luftiga frisyrer med volym och höjd är ingen för Victoria.

Victoria

Victoria i Sydkorea.

Och hon har en favoritfrisyr: knuten. Knuten håller i alla lägen, både till vardag och till fest. När det är mer festliga tillfällen brukar hon variera den – större, högre eller fylligare – men till vardags är det den låga bulliga, lite inbakade, knuten som gäller. Och vem kan klandra henne. Knuten, som frisyr, är tidlös.

– Knutar går aldrig ur tiden, de är alltid trendiga, berättar en frisör vi talat med. Knuten har funnits i olika varianter i alla tider. Man ser dem, i olika tappning, genom alla tidsåldrar.

Både kändisar och kungligheter älskar knutfrisyrer. Och som sagt, Victoria är knappast något undantag. På resor är det inte alltid kronprinsessan har en frisör med sig. Då gör hon knuten på egen hand. Hennes frisyr passar dessutom alla hårdagar, och alla väder.

Victoria.

Victorias snygga favoritfrisyr: knuten.

Har man gjort ett bra grundarbete, med tupering och sprej, håller dessutom knuten en hel dag. Knuten är också relativt lätt att göra och kan varieras i oändlighet. Egentligen är det bara ens egen fantasi som sätter gränser. Dessa är dock bara några av skälen till att kronprinsessan älskar att bära knut.

Det främsta skälet handlar om att Victoria vill ha kontroll. I sitt jobb vill hon bära kläder hon trivs i, klackar som inte är för höga och slutligen – en frisyr hon är bekväm med och inte behöver fixa med hela tiden. Ett utslaget hår kräver mer, det kräver att man rör sig på ett speciellt sätt. Victoria vill inte vara begränsad av det. Hon vill ha kontroll över situationen och vara fri att röra sig hur hon vill. Dessutom, när man bor i ett land som Sverige så är vädret ständigt en huvudvärk. Det regnar, blåser och snöar – alla dessa väderlekar påverkar ett utsläppt hår på ett helt annat sätt än vad det påverkar ett uppsatt.

Men – visst ser Victoria helt annorlunda ut, beroende på vilken typ av knut hon bär. Eller om hon bär håret utslaget? Nedan ser du skillnaden tydligt.

Victoria 2020

Kronprinsessan med sin favoritknut. Victoriadagen 2020.

På plats i Danmark hösten 2019. Här har kronprinsessan lånat Marys frisör och bär en stylad hästsvans.

Också detta är i Danmark förra hösten. Victoria bär knut men håret i mittbena, inte bakåtslickat.

Victoria på Polarprisutdelningen 2010. I utslaget hår – en ovanlighet.

Kronprinsessans hår är tjockt och vackert. Nedan har vi plockat ut tre produkter som gör håret fylligare.

Nioxin

Nioxin, Diaboost. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Living Proof, Full Thickening Cream. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Lernberger Stafsing, Hair Vitamines. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Foto: TT