Victorias tvärvändning på nya bilderna

Victorias tvärvändning på nya bilderna
Vilken tvärvändning av Victoria. I våras avslöjade hon att hon inte vågar bära Vasaörhängena. Men, nu verkar hon onekligen ha ändrat sig!
Annons

Vasaörhängena från 1700-talet är några av de absolut äldsta kungliga svenska smyckena. Och de används bara vid väldigt särskilda tillfällen. Det berättade man i våras – i SVT-serien Kungliga smycken.

Örhängena, Vasaörhängena, är ett par briljantörhängen som har formen av en droppformad krans med ett hänge i format som ett klot med ett briljantfäste. De kommer troligtvis från Gustav IV Adolfs fru Fredrika av Baden. När paret blev landsförvisade 1809 tog de med sig en del smycken som sedan gick i arv till äldste sonen Gustaf och senare till hans dotter Carola som var gift med kung Albert av Sachsen. När Victoria av Baden gifte sig med Gustav V 1881 fick hon örhängena som bröllopsgåva av drottning Carola.

Annons
Annons

– Det är en väldigt spännande historia (bakom Vasaörhängena reds. anm.). De symboliserar Vasadynastin, berättade drottningen i programmet.

De är slipade lite snett, och därmed helt unika.

kronprinsessan victorias utseendeförändring
Victoria i klänning från Elie Saab. I öronen bär hon Vasaörhängena. Och på huvudet har hon Prinsessan Sibyllas diadem.

– Det är ett sådant fantastiskt hantverk, att man ens har kunnat göra sådana. Att man, så skickligt, har kunnat forma dem som små glober – på DEN tiden. Det är ju oändligt länge sedan. Och tänk att de har klarat sig genom åren, slog kronprinsessan Victoria fast.

Prinsessan Madeleine har använt Vasaörhängena ett flertal gånger, bland annat på sitt eget och Chris O’Neills bröllop 2013. Och sedan två år senare, 2015, hade hon dem på sig då prins Carl Philip gifte sig med Sofia Hellqvist.

Storasyster Victoria hade dock aldrig haft dem på sig, avslöjade hon i SVT-serien.. Anledningen? Hon vågar helt enkelt inte. De är alltför värdefulla.

– De vågar jag inte använda, det gör jag inte, slog hon fast i Kungliga smycken.

Äntligen får vi se Victoria i kungafamiljens vackra örhängen – de hängen Madeleine bar på sin bröllopsdag.

Men vänta lite nu… Vad är det Victoria har i öronen med de nytagna fotona från Kungahuset? De som publicerades under gårdagen, bara dagar innan kronprinsessparets 10-årsjubileum som äkta makar? Är det inte? Jo minsann, visst är det Vasaörhängena som syns på några av bilderna.

Victoria har med andra ord tvärvänt. Nu använder också hon de ovärderliga smyckena. Vilken tur att man får ändra sig! För visst ser de HELT fantastiska ut?

Foto: Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Victorias tvärvändning på nya bilderna”

 1. Anna skriver: 16 juni, 2020

  Det är väl skillnad och använda dom på fester o en fotografering väl?


 2. Elisabeth Modeer skriver: 16 juni, 2020

  Vilken härlig kvinna vår blivande drottning är, vacker och väldigt trevlig enligt kompisar i restaurangbranschen som har serverat henne. Gillar verkligen hennes engagemang i naturfrågor


 3. charlotte skriver: 17 juni, 2020

  Varför ska man experimentera med Victorias hår. Tror inte att hon gillar det själv. Hon var fin i löst hår när hon var 15 år. Nu tycker jag att hon framträder bäst i uppsatt hår eller lös knut. Vi har väl aldrig sett drottning Margrethe i hängande hår! Alla klär inte i allt som drottning Silvia gör.


 4. ellinor blomquist skriver: 17 juni, 2020

  Ingen är sämre än att man kan ändra sig-gäller tydligen även Victoria!


 5. Leo skriver: 17 juni, 2020

  Flickrum, kpr V bodde där tillsammans med pr Daniel!


 6. PernillaA skriver: 17 juni, 2020

  Synd att bilderna är så fotoshoppade


 7. Linda skriver: 17 juni, 2020

  Jag tycker att Victoria passar i utsläppt hår. Hon kan se lite tantig ut i knut. På bilden tagen i profil ser man hur lika Victoria och Madeleine ändå är.


 8. Allegra skriver: 17 juni, 2020

  Eleganta kultiverade franska veckotidningen Point de vue har i senaste numret Victoria som omslagsflicka i utslagen frisyr till Elie Saab klänningen och med Daniel vid sin sida inne i Gustaf IIIs paviljong. Detta följs upp av ett underbart sex sidor rikt illustrerat genomarbetat reportage. Helt suverän internationell PR.


 9. Anki W Forsberg skriver: 18 juni, 2020

  Kronprinsessan är en naturbegåvning när det gäller fotografering, hon blir till 99%bra på alla bilder. Och denna vackra klänning, så fin! 🤗


 10. Desirée skriver: 1 juli, 2020

  Jag vet inte vad det är men hon är sig inte lik på bilderna, varför ändra sitt utseende så mycket med smink? Hon ser nästan lite arg ut runt ögonen, spänt på något sätt. Verkar som om kläderna och juvelerna är det viktiga. Inte de båda.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar