10 år av kärlek! Se hovets nya bild på Victoria och Daniel

kronprinsessan victoria prins daniel

10 år har gått sedan vi fick veta att Victorias pojkvän från Ockelbo skulle bli prins av Sverige. Hovet firar kronprinsessparet med en ny kärleksbild!

Idag är det 10 år sedan hovet eklaterade förlovningen mellan Victoria och Daniel och nu uppmärksammar man dagen med en alldeles unik bild! Kanske är det här till och med den mest kärleksfulla bilden vi har sett på dem, någonsin?

Avslappnade i jeans och skjorta står de och håller om varandra. Victoria lutar sig kärleksfullt mot sin prins samtidigt som Daniel kramar om sin hustru. Det är de två mot världen.

kronprinsessan victoria prins daniel

Minns ni hur det såg ut då?

Året var 2009. Alla visste att Daniel Westling fanns i kronprinsessan liv men nu plötsligt kom nyheten. De hade förlovat sig! Hovet publicerade en film som blev en stor snackis. Många menade att den kungliga familjen verkade något nervös, de hade alla talkort med sig. Victoria var den enda som inte kikade ner på dem en enda gång. Drottningen beskrev Daniel som ödmjuk men bestämd, och bad svenska folket om något speciellt.

 – Om Daniel bara får möta den värme som jag mötte från svenska folket, det skulle glädja mig väldigt mycket, sa hon i förlovningsfilmen.

Senare mötte paret media i samma förlovningssoffa som kung Carl Gustaf och drottning Silvia en gång satt i. Victoria berättade bland annat att de behövde dessa sju år ihop innan förlovningen just för att få lära känna varandra utanför det officiella livet.

– Jag har behövt den här tiden på mig för att förstå vad det här går ut på. Det vore naivt av mig att falla ner på knä och fria efter ett år, sa Daniel då.

“Daniel är mitt stora stöd”

10 år, två barn och hundratals kungliga resor och tjusiga galamiddagar senare verkar Victoria och Daniel fortfarande lika kära. De har verkligen de där lilla extra och tycks alltid få den andre att skratta.

– Vi har en fin personkemi och kompletterar varandra väl. Vår kärlek och vänskap är en ordentligt stark grund att stå på och vi har dessutom väldigt roligt tillsammans, har Victoria sagt i tidigare intervjuer.

10 år – 10 kärleksbilder!

 

Läs mer

“Victoria och Daniel har det där lilla extra”

Här gungar Victoria och Daniel med till musiken

Vandra med Victoria!

Foto: Linda Broström/Kungahuset.se, TT