10 år som gifta – så firar Victoria och Daniel i dag

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar

 

Efter de majestätiska – och magiskt vackra – bilderna som regnat in och fått oss alla att gå i spinn, så skruvar kronprinsessparet ner volymen: Deras privata firande kommer att få en utpräglat låg profil.

Victoria och Daniel i Hagapaviljongen fotograferade av Elisabeth Toll

Från detta…

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kramas

…till detta. Det blir ett litet firande – men en viktig milstolpe för Victoria och Daniel.

– Kronprinsessparet firar midsommar och sin 10-åriga bröllopsdag privat. Det är ju ett speciellt år och en midsommar som kantas av restriktioner, och dem är kungafamiljen noga med att följa, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Men en glad midsommar och fin bröllopsdag för både kungaparet, som också har bröllopsdag den 19 juni, och kronprinsessparet hoppas vi ändå att det blir.

Margareta Thorgren har tidigare bekräftat att kungaparet kommer att fira midsommaren på Öland, och med tanke på hur viktiga både släktbanden och traditionerna är i kungafamiljen, så är det högst sannolikt att Victoria och Daniel och deras familj också befinner sig på Solliden, även om Margareta Thorgren inte vill kommentera det när vi frågar.

Delad glädje är ju dubbel glädje.

Villa Skönvik på Solliden slott.

Victorias och Daniels Villa Skönvik ligger precis vid havet, ett par hundra meter från Solliden slott.

Dessutom har ju kronprinsessan och kungen knappt träffats på hela våren, och det vore ju konstigt om de inte skulle fira midsommaren ihop på sitt älskade Solliden, nu när de får chansen.

Kanske kommer även prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling till Solliden, på kungafamiljens sommarslott finns det ju gott om utrymme för det där säkerhetsavståndet som är så viktigt för alla.

Drottning Silvia Ewa Westling prinsessan Estelle

Kanske får prinsessan Estelle fira mamma och pappa tillsammans med både mormor och farmor?

Margareta Thorgren vill dock inte gå in på om kungaparet och Victoria och Daniel firar sina bröllopsdagar tillsammans. Hennes svar på den frågan blir kort och gott:

– Det är privat!

Foto: TT, Sveriges Television, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, Sandra Birgersdotter Ek/Kungliga Hovstaterna.