Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

11 bilder på drottning Silvia som du kanske inte sett tidigare

20 maj, 2019, 12:00 
AvEmma Sanderberg
Allas vår drottning Silvia! Strålande vacker, omtänksam och klok gjorde hon entré i Sveriges kungahus på 1970-talet. Även om det självklart har publicerats otaliga bilder på drottningen så kanske ni har missat dessa?
Annons

Nu gör vi ett djupdyk bland arkiven och letar fram bilder som ni kanske inte sett tidigare, glömt bort eller helt enkelt missat. Inte de där arrangerade bilderna där man ser kungafamiljen rakt upp och ner, utan de där mer spontana som fångas i stunden. Först på tur är drottning Silvia!

Drottning Silvia

I en ljusblå känning, långt hårsvall och en stor bukett i famnen står drottning Silvia framför Solliden 1976, samma år som kungen och drottningen gifte sig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Drottning Silvia

Drottningen fångades i full fart i ett skidspår 1978. Var bilden är tagen är okänt men förmodligen runt Storlien någonstans, kungafamiljens skidparadis dit de åker varje påsk.

Annons
Drottning Silvia

Vem är rädd för lite smuts? Inte drottning Silvia i alla fall! Här sitter hon tillsammans med kronprinsessan Victoria och leker för fullt i sandlådan. Bilden är tagen 1980.

Drottning Silvia

Tittut! 1981 besökte kungen och drottningen Kina och tog en tur på den kinesiska muren. På bilden syns Silvia leendes sticka ut huvudet ur ett av fönstren i muren.

Annons
Drottning Silvia

Drottningen står med en videokamera i högsta hugg mitt i skidbacken i Storlien 1987.

Oavsett falk, kanin eller hund – Silvia är en riktig djurvän

Drottning Silvia

Drottning Silvia sitter i gräset en sommardag 1987 och klappar Madeleines dåvarande kanin Snuffe. En så otroligt vacker bild, nästan sagolik! Som vi vet är drottningen är riktig djurvän och har haft många hundar genom åren. För några år sedan smög en hemlös katt in på Solliden och drottning Silvia bestämde sig direkt för att mata katten så den fick stanna kvar.

Annons
Drottning Silvia

Under ett statsbesök i Slovakien 2002 så gjorde kungen och drottningen en rundresa i de östra delarna. Drottningen fick hålla en jaktfalk och ska ha varit väldigt intresserad av att få veta mer om djuren.

Drottning Silvia

Drottning Silvia framför magnifika Taj Mahal under ett statsbesök i Indien 1993.

Drottning Silvia

Samma år som kungaparet besökte Indien gjorde de även ett statsbesök i Norge. Drottningen bar då en hatt i rosa med blåa och gula rosetter som verkligen stod ut!

Drottning Silvia

Drottningen på besök i Kiruna gruvan 1980, klädd i hjälm och rock.

Drottning Silvia

Ytterligare ett statsbesök! Denna gång åkte kungaparet bland annat kanot i nationalparken Belalong i Brunei.

 

Foto: TT

Annons