11 härliga bilder från prinsessan Madeleines fest i natt

11 härliga bilder från prinsessan Madeleines fest i natt

Prinsessan Madeleines comeback på hemmaplan bjöd på skratt och tårar, ljus och mörker. Se bilderna från Childhood-festen här!

Detta var en kväll med knivskarpa konstraster.

Å ena sidan ett härligt julmingel, med prinsessan Madeleine och drottning Silvia och deras barnrättsorganisation World Childhood Foundation som värdar.

Drottningen och prinsessan Madeleine vid utdelningen av Childhood-priset 2019.

Childhood har gjort skillnad för barn runtom i världen i 20 år.

Bland de 200 gästerna fanns alla från Madeleines bästis ”Lussan” till Mr Aktuellt (nyhetsankaret Anders Holmberg som är gift med Childhoods programchef). Det bjöds på bubbel, och de mest delikata små snittar med chèvre, rökt lax och skagenröra, och intill tronade faten med ostpinnar och smördegssnurror med tapenad.

Prinsessan Madeleine med sina väninnor Katarina von Horn och Louise ”Lussan” Thott.

Återförenad med väninnorna. Sedan Madeleine lämnade Sverige i augusti har Louise ”Lussan” Thott blivit mamma till en liten pojke.

Bubbel och snittar när Childhood hade sitt julmingel på Telias huvudkontor i Solna.

Skål för 20-åringen Childhood!

Men å den andra sidan: den mörka anledningen till att en organisation som Childhood ens behöver finnas. Från scenen berättade de tre nominerade till det nyinstiftade Childhoodpriset – en IT-polis, en barnförhörsledare och en teamledare från ett Barnahus – om sin vardag och om det tuffa arbetet med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia med trion som nominerats till Childhood-priset: Eva Thored, Andreas Grym och Maria Blomgren Rydell.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia med de tre finalisterna: Eva Thored, Andreas Grym och Maria Blomgren Rydell.

Tre hjältar, och tre ljus i mörkret.

Prinsessan Madeleine med sina väninnor Katarina ”Katti” von Horn och Louise ”Lussan” Thott.

Starka vittnesmål, mitt i kalaset. Prinsessan Madeleine med sina väninnor Katarina ”Katti” von Horn och Louise ”Lussan” Thott.

Efteråt var det en tagen drottning Silvia som klev upp på scenen.

Drottning Silvia håller tal om sin barnrättsorganisation Childhood som fyller 20 år.

– Jag har lite svårt att prata nu efter allt jag har fått höra i kväll, sa hon och torkade snabbt bort en tår. Men sedan höll hon ändå ett fantastiskt – och fem minuter långt – tal om Childhoods 20 år, och det helt utan manus.

En förhandsglimt från den kommande dokumentärserien Barnens drottning om Childhood, drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Den ska visas på Viasat i vår (och som senare även kan ses på TV3).

Det bjöds också på en förhandsglimt från den kommande dokumentärserien Barnens drottning om Childhood, drottningen och Madeleine. Den ska visas på Viasat i vår (och kan senare även ses på TV3).

Prinsessan Madeleine – hemma igen

Så var det prinsessan Madeleines tur att ta över på scenen, och att öppna guldkuvertet som avslöjade vinnaren. Hon kom från Florida i helgen (en elva timmar lång flygresa) men lyckades ändå lysa, i midnattsblå byxdress och på sylvassa stilettos.

Tillbaka i Stockholm – full av energi.

Prinsessan Madeleine med Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux.

Med Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux. Alla tre barnen är kvar i Miami, så detta blir bara en snabbvisit för prinsessan Madeleine: hon stannar en knapp vecka i Sverige.

Priset gick till polisen Andreas Grym, IT-brottsutredare i Göteborg som identifierat hundratals barn som utsatts för nätbaserade sexuella övergrepp. Han har också spårat misstänkta gärningsmän, ett arbete som lett till fällande domar i hela landet.

En stark final på Childhoods firande.

Prinsessan Madeleine med Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg, som fick ta emot det första Childhood-priset.

Prinsessan Madeleine med 2019 års Childhood-pristagare Andreas Grym, IT-brottsutredare på Polisen i Göteborg,

Andreas Grym, vinnare av Childhoodpriset 2019.

– Jag är stolt över att ha fått dela ut #childhoodpriset2019 till Andreas, skriver prinsessan Madeleine på Instagram.

Foto: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT, Helena Wiklund/Svensk Damtidning.