11 ljus på tårtan och redan van vid rampljuset

I lördags firade kronprinsfamiljen i Köpenhamn prins Christian som fyllde 11 år. Om bara två år blir han tonåring. Det går fort nu och det är ju tur att prinsen det här året fått känna på hur det är att vara kunglig.
Christian-2

En dag blir han kung av Danmark och länge har han varit förskonad från ivriga fotografer som vill ta bilder. På senare tid har prins Christina börjat vänja sig vid sin kommande roll. Han har följt med mamma och pappa på flera offentliga begivenheter.

Mary-Ibl2

Ingen är stoltare än pappa Frederik och mamma Mary över sin pojke, som är mycket populär bland folket. Tillsammans med sin lillasyster, prinsessan Isabella, och kronprinsessan Mary poserade han för pressen i Christiansborgs slott där det vankades mottagning. Det var farmor, drottning Margrethe, som bjudit in de danska OS-deltagarna på drinkar och buffé.

Se bilderna här>>>

Tidigare i år hjälpte Christian sin farfar, prins Henrik, med att avtäcka en skulptur vid “Det Kongelige Teater” i Köpenhamn. Prins fick själv klippa snöret.

Christian-ste

Prins Christian har redan gett sin första intervju i samband med en kappsegling med kronprins Frederik.

– Det är härligt att vara ute till havs och samtidigt ska man arbeta, inte bara sitta och vänta, sade prins Christina.

 

Annars lever prinsen ett ganska vanligt liv. Han går på Tranegårdskolan i Hellerup, går på konserter och fotbollsmatcher och har en hel del aktiviteter för sig.

Crown Prince Frederik, Crown Princess Mary, Prince Christian, Princess Isabella, Prince Vincent and Princess Josephine attend a horse parade at Grasten Slot, Denmark, 19 July 2015. Photo: Patrick van Katwijk COPYRIGHT STELLA PICTURES

Än är han bara ett barn med massor av leklust och nyfikenhet. Kul tyckte han nog att det var att öppna alla presenterna som strömmade in, både från tjocka släkten och från allmänheten.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Danapress, POLFOTO, Scanpix og Franne Voigt