11 magiska galaklänningar som Silvia har burit

drottning silvia galaklänningar

Drottning Silvia har burit många magiska galaklänningar genom åren.Vi har valt ut 11 favoriter!

Drottning Silvia har burit många vackra kreationer genom åren. Hon är stilsäker och färgglad och väljer alltid majestätiska klänningar som väcker uppmärksamhet. Den rådande coronapandemin många galapremiärer har ställts in men vi blickar tillbaka på några flärdfulla tillfällen – då Silvia har strålat på röda mattan!

11 oförglömliga galabilder på drottning Silvia

2018. Under en konsert i bar Silvia en häftig galaklänning med svarta paljetter. Klänningen är en riktig fullträff och man kan skymta röda skimrande detaljer. Riktigt tufft snyggt!

2015. Drottning Silvia bar en vacker pastellrosa klänning med tillhörande pumps, under Polarprisgalan. Till sin galaoutfitt valde drottningen eleganta smycken som glittrade i solen. Kungaparet gjorde storslagen entré!

2019. Drottning Silvia var en dröm i rosa siden under en elegant bankett i Blå Hallen. Silvia kom klädd i en ljusrosa sidenklänning med blommönster och matchade med ett par högklackade rosa pumps. Klänningen var en riktigt fullträff!

2018. Kungen och drottning Silvia anordnar varje år, en Sverigemiddag på Stockholms slott. Kvällen till ära bar Silvia en chiffongdröm i gult och grönt. Otroligt vackert!

2010. Under Carl Bernadottes 90-årsfest anlände Silvia i en förtjusande figursydd klänning i lavender. Silvia bar upp den riktigt bra och hela looken gav ett sofistikerat intryck.

2010. Färgglatt är verkligen Silvias signum, när det kommer till galaklänningar. Inför en regeringsmiddag på Skeppsholmen bar Silvia en persikofärgad kreation i skimrande nyans. Magiskt!

2019. Under en kväll på Operan strålade vår drottning i en blå spetsklänning. Silvia bar en tillhörande väska i silver och även smycken i samma silvriga nyans.

2017. Drottning Silvia strålade i svart och rött vid Knut och Alice Wallenbergs stiftelses 100-års jubileum. Klänningen hade ett vackert rött fall med ärmar i spets.

2015. När Kungliga motorbåtsklubben firade 100 år dök Silvia upp i en magisk rosa klänning med spetsöverdel.

Exray.se/Cecilia ÷sterberg Phone: +46707889090

2013. Under ett besök i USA närvarade kungafamiljen på en galamiddag i staten Wilmington. I marinblå klänning med exklusiva smycken blev drottningen kvällens huvudperson!

MAJA SUSLIN / TT

2020. Kungafamiljen på en föreställning. Kvällen till ära bar Silvia en glammig klänning i blått, som skimrade vackert i fotografernas blixtar. Foto: TT