13 fina souvenirer ur Elizabeths kungliga webbshop

drottning elizabeth

Oj så många fina saker som finns att köpa i de kungliga slottsbodarna i Storbritannien. Vi har valt ut några fina souvenirer.

Det finns verkligen något för alla i de kungliga slottsbutikerna vid Buckingham Palace, Windsor Castle och Palace of Holyroodhouse.

Och för alla er som inte har möjlighet att resa över till drottning Elizabeths Storbritannien har vi valt ut godbitarna ur den kungliga webbshopen Royal Collection Shop. Vi har valt ut 12 fina souvenirer, både billiga och lite exklusivare.

Smycken

tax smycke

På sajten finns ett stort utbud av kungligt vackra smycken, från pampiga tiaror och halsband till mindre och betydligt billigare hängsmycken – som en liten corgie eller tax i guldpläterad metall för 75 pund – en perfekt present till alla hundälskare, precis som drottning Elizabeth.

juvel

 

Det här maffiga halsbandet är gjort speciellt för Buckingham Palace och har designats av juvelerare Vicki Sarge i guldpläterad metall och med Swarovski-kristaller i olika färger. Kostar 595 pund.

tiara

Eller så kanske en tiara från den brittiska drottningens slott skulle passa bättre? Den här eleganta hårprydnaden Buckingham Palace Crown Tiara kostar 150 pund.

Matvaror och drycker

marmelad

Det finns massor av godsaker att välja på här, vissa kan man inte skicka utomlands, som en del spritflaskor. Men en burk med grovskuren apelsinmarmelad “Palace of Holyroodhouse Marmalade” som har smaksatt med äkta skotsk whisky. En burk går på 3.95 pund.

choklad

Eller denna kungligt goda choklad med smak av rosor och violer, Buckingham Palace Creams kostar 14.95 pund kartongen.

teburk

Naturligtvis finns även olika typer av te att köpa här, drottning Elizabeth vill alltid bli serverad sitt Afternoon Tea på slottet. Köper man denna Coat of Arms Tea Caddy vill man säkert spara själv burken även när tepåsarna tagit slut, den är nämligen gjord efter ett handmålat fat som finns i drottningens Royal China Pantry på Buckingham Palace. Burken kostar 9.95 pund.

Tallrikar och fat

Många handlar nog också något till hemmet från de kungliga slottsbodarna. Här finns massor av vackra fat, tekoppar och glas.

babytallrik

Här ovan ser vi  några produkter som firar födseln av hertigparet av Cambridges, prins Williams och Kates, minsting, prins Louis som föddes 23 april 2018. Fatet kostar 24.50 pund, pillerburken 17.50 pund.

tallrik

Denna porslinstallrik med ett botaniskt motiv är gjord efter en servis från drottningmoderns samling som nu finns i Clarence House. Fatet ovan kostar 55.00 pund.

tekopp

Här en annan produkt från samma serie, en tekopp med fat. Ursprungligen kommer dessa från mitten av 1700-talet, idag är de alla gjorda för att rengöras i diskmaskin. Just detta set kostar 29 pund.

tekoppar

Detta är ett lite lyxigare paket med ett set om två koppar med fat, originalet är det berömda Sèvres-porslinet från 1793-1800 som inhandlades från George IV. Handgjort är det och målat med 22 karats guld, kostar 150 pund.

Fler kul saker att köpa

Det finns naturligtvis så mycket mer att välja på i affärerna som vi inte får plats med här, men här kommer tre lita udda saker till att shoppa.

handduk

Kanske denna handduk kan passa hemma i köket? Den är gjord i bomull och har måtten 74 x 48 cm. Motivet kommer från Queen Victoria’s Diamond Jubilee of 1897. Den kostar 9.95 pund.

kuddfodral

Charmigt kan man väl kalla detta fina kuddfodral med diverse symboler, alla med anknytning till drottning Elizabeth. Design av Karen Mabon, med både hundar och tekoppar samt en kunglig krona, måttet är 45×45 cm och det kostar 75 pund.

vinkork

Vill man imponera på sina gäster kanske denna vinkork kan passa? Med en kunglig krona och texten Buckingham Palace på i silverfärg, passar till de flesta vinflaskor och kostar 16.95 pund.

Foto. TT och Royal Collection Shop.