Hattälskare uppskattar mästerverk av duktiga designer alla dagar på året, men det finns ett tillfälle som är absoluta höjdpunkten – Royal Ascot.
Zara Phillips
Det årliga hästkapplöpnings-eventet hölls nyligen under fem dagar i Berkshire i England och bjöd på en enastående kavalkad av kungliga hattar och andra lustfyllda modeller.
Zara och Autumn Phillips

Fantasin flödade på Royal Ascot

Zara
Blommor, fjädrar, spjut – ja, till och med en svävande tekanna fanns med denna gång.
Zara Phillips
Hennes Majestät Drottningens val föll på en blyertsgrå hatt med “liten kjol”. Elizabeths upp–och nedvända brätte på Ladies Day fick applåder av modeexperterna. Regent tycker om att vistas bland hästar- Hon äger själv några av världens allra bästa tävlingshästar. Dottern, prinsessan Anne, älskar de fyrbenta djuren lika mycket som sin mor. Självklart fanns hon med bland alla fina damer invid kapplöpningsbanan.
Janelle Ihaia

Janelle Ihaia poserar för fotografer när hon deltar på tredje dagen av årliga Royal Ascot, hästkapplöpningseventet, som traditionellt kallas Ladies Day, i brittiska Ascot torsdagen den 20 juni 2019.

Gabriella Windsor

Den ena tjusiga kungligheten efter den andra gled in till Royal box på kapplöpningsfältet för att beskåda tävlingarna på “Ladies Day”. Färgen för dagen var fläktande och smäktande turkos. Zaras svägerska, Autumn Phillips, var elegant i mintpastill med stor “Queen Elizabeth”-ros. Det blonda håret var lockat och blommiga klänningen passade perfekt på en sommardag som denna.

Zara Phillips eller Fru Michael Tindall, som det stod på namnbrickan, har en strålande och stark personlighet. Milda toner såsom ljusblått klär henne också.

Alexa Wolman

Hennes härliga minspel kunde publiken på Royal Ascot följa och kanske roas lite av. Zara är en van ryttare och hästar är hon uppvuxen med. Ändå blev hon en aning förskräckt när en kapplöpningshäst gjorde ett par oväntade snedsteg. Eller var några av damernas otroliga hattar som överraskade så?

Janelle Ihaias pilbåge-kreation i duvblått fick många att rygga tillbaka.

Prinsessan Eugenie

Nygifta Gabriella Windsor i flor

Prinsessan Eugenie

Riktigt lyckliga såg nygifta makarna Lady Gabriella Windsor och Thomas Kingston ut, när de anlände till Royal Ascot och Ladies Day. Ella, som hon kallas, bar en klädsam hatt i ljusrosa. Skirt flor och en fjärilshåvsliknande skapelse lockade till skratt. Thomas var stilig i hög, grå hatt.

Beatrice

Här ser vi hatten i närbild. Gabriella Windsor hade på sig en långrandig klänning och smycket bestod av örhängen. Inget annat. Less i s more.

Kate och Camilla

Lustfyllt värre var det även när Alexa Wolman spatserade förbi i den här iögonfallande tekannan, till synes svävande i luften!

Tallriksmodellen för Eugenie

Prinsessan Eugenie missar aldrig Ascot och att få visa upp sig i extravagant hatt. I år hade hon emellertid valt en ganska modest variant.

Hatten var av tallriksmodellen och hade en dekor av fjäll, men i fjädrar. I topp böjde sig ett strå lätt över de glänsande små, delikata fjädrarna.

Royal Ascot pågår under ett flertal dagar. Och man kunde se kungligheternas sköna hattar, inte bara på Ladies Day. Här är en variant som prinsessan Eugenie bar en tidigare dag. Bredvid ser vi systern, prinsessan Beatrice.

Två hertiginnor i bananfiber-hattar. Kate och Camilla var ljuva i ljusblått och skärt.

Stilfullt med blommig klänning vars mönster togs upp i hattens undertyg.

Foto TT