15 bilder från Williams och Kates äventyr i Pakistan

Snart kan William och Kate lägga ännu en lyckad resa till handlingarna. Prinsparets officiella besök i Pakistan har varit ett riktigt äventyr. Se de magiska bilderna!

Prins William och hertiginnan Kate är nu inne på sin fjärde dag i Pakistan. Läget i Pakistan är fortfarande spänt, på grund av den fortgående konflikten i Kashmir, och över 1 000 poliser har kallats in för att skydda det blivande kungaparet under deras besök.

Prinsparet landade i Rawalpindi, utanför Islamabad, sent under måndagskvällen och tog då emot av landets utrikesminister Shah Mehmood Qureshi. Och de gjorde succé från start! Kate klev nämligen av planet i ljusblå salwar kameez, vilket är en kombination av byxor och tunika som traditionellt bärs i Syd- och Centralasien. En fin och stilriktig hyllning till landet som hertiginnans favoritdesigner Catherine Walker hade varit med och tagit fram.

Kates hyllning till prinsessan Diana

William har beskrivit Pakistan som “en viktig partner och vän” till Storbritannien och de har fått otroligt mycket kärlek under besökets olika programpunkter. Det här är det första brittiska kungabesöket sedan år 2006 då prins Charles och hertiginnan Camilla var där. Prinsessan Diana var även där, ensam, år 1991 och många har lagt märke till att Kates magnifika resegarderob påminner mycket om de plagg som Diana bar under sin resa.

Under en av dagarna åkte William och Kate helikopter upp till nationalparken Broghil Valley för att se effekterna av klimatförändringarna och de smältande glaciärerna. En syn som förstås påverkade paret djupt. Städer och byar, i området, måste nu anpassa sig inför nya utmaningar och det här diskuterade förstås prinsparet med människor på plats.

Resan har förstås inneburit en hel del fakta som kan få vem som helst att bli mörkrädd – men det har också funnits ljusglimtar. Den trevliga galamiddagen i Islamabad var en sådan.

Se alla magiska bilder från Pakistan

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: