15 föräldratips från Kate och William

Kate och William

Prins Williams och hertiginnan Catherines bästa familjetips är lite speciella – men de flesta är nog ändå lite spännande att läsa.

Får det lov att vara lite kungliga föräldratips från hertigparet av Cambridge? Prins William och Kate har trots allt en viss vana att uppfostra barn, de har ju tre stycken därhemma i Kensington Palace; prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

Här följer i alla fall en liten lista på vad vi lärt oss om hertigparets liv tillsammans med barnen.

1. Försök att inte vara ifrån dina barn någon längre tid. Kate och William har till exempel tagit med sig barnen, då bara prins George och prinsessan Charlotte, på sina längre arbetsresor utomlands.

2. Åk på semestrar tillsammans. Vi har genom året sett hur paret tagit sin barn med sig även på resor till både snöiga alperna och till solen och sköna bad på den härliga ön Mustique. Däremot har det inte alltid varit möjligt att ta med alla familjemedlemmar, som hunden Lupo och hamstern Marvin, de har fått stanna hemma under utlandsresorna.

Kate och William

3. Ta en date-night då och då. Glöm inte bort att ta hand om förhållandet också, inte bara vara med barnen jämt. William har då och då dragit med sig Kate på en kväll på på tu man hand på någon trevlig krog, speciellt under familjens semestrar.

4. Låt barnen vara ute mycket i naturen, gärna då hos en organisation som scouterna som dessutom lär en ta ansvar både för sig själv och andra, plus att man lär sig vikten av ta hand om miljön. Kate har flera gånger sagt att hon lärt sig mycket under sin tid i organisationen när hon var barn.

Maria Teresa Borralllo

5. Ta hjälp om så behövs. Prins William och Kate har som bekant en egen nanny till barnen, den spanska Maria Teresa Borrallo (ni ser henne på bilden ovan) som tar barnen till skolan och hjälper till med barntillsynen därhemma.

6. Låt barnen lära känna släkten. I det här fallet är det speciellt mormor och morfar Middleton som ofta får träffa sina barnbarn. Prins Charles å andra sidan har klagat en del på att han inte fått se George, Charlotte och Louis så ofta som han skulle önska.

7. Kramas ofta. Kate har själv berättat att hon ser det som en mycket viktig del i uppfostran att visa kärleken till barnen även fysiskt.

– Jag säger alltid till mina barn att det är viktigt att kramas.

Kate ger kärlek genom kramar

8. Låt barnen få titta på tv och liknande ibland, bara inte för ofta. Prins William avslöjade för en tid sedan att prins George älskar att titta på Peppa Pig och Fireman Sam, och att han måste visa att han är intresserad, “annars blir George väldigt irriterad”.

Kate George Charlotte

9 Att umgås tillsammans med barnen, gärna utomhus, och ägna sig åt fysisk aktivitet av något slag. George och Charlotte har redan provat en del olika sporter och ska enligt William “vara två mycket aktiva barn”. George gillar till exempel att spela fotboll, fäktas och åka skidor. Charlotte älskar att rida, precis som drottning Elizabeth.

– Vi ger oss ofta ut och leker och gör olika aktiviteter tillsammans, det känns viktigt att få lite kvalitetstid ihop både för dem som barn och för mig som mamma, har Kate sagt.

10.  Lär dem förstå vikten av konst och kultur. Gå på museum och andra kulturella institutioner med barnen är viktigt för både Kate och William. Ett av George favoritplatser är Natural History Museum i London.

11. Pyssla tillsammans hela familjen. De gillar också att pyssla hemma, så att man både kan ha kul ihop och lära barnen att arbeta med sin fantasi och kreativitet. William avslöjade för något år sedan att George gjort egna små presenter som han gett gran-gran, det vill säga drottning Elizabeth.

12. Låt barnen vara med när du lagar mat och bakar. Kate berättade att George och Charlotte smutsar ner i köket när han får vara med och baka chokladkakor, “George är speciellt kladdig, det blir lätt kaos i köket när han är med”.

Kate William George Charlotte

13. Våga tala om dina problem och oro. Både prins William och prins Harry har talat offentligt om vikten att tala om sin mentala hälsa, inte hålla inne med sina problem.

– Vi vill att barnen ska våga tala med oss om sina känslor och rädslor, sa William för en tid sedan.

14. Följ med barnen till skolan så ofta du kan. Kate tycker att det är speciellt viktigt att vara med när barnen ska till skolan. På så sätt förstår de att skolan betyder något och är viktig att gå i, även om det ibland kan vara svårt att komma upp på morgonen.

Georges speciella kläder

15. Välj deras kläder med omsorg. Vi har till exempel sällan sett prins George i långbyxor, förutom på en skidsemester och under Harrys och Meghans bröllop. Kortbyxor är nämligen en tradition för brittiska prinsar. Inte heller ser du barnen i t-shirts med lustiga tryck eller andra kläder som må vara moderna men inte passar i de kungliga salongerna. Det sägs att barnen ska bära kläder som kommer se lika fina ut idag som på bild om 30 år.

Foto: TT

Läs även:

Så slipper Kate skoskav – läs allt om smarta knepet

Vi avslöjar! Här är Kates hemliga vänkrets

4 saker Kate alltid har i handväskan