Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

15 saker du inte visste om Jack Brooksbank

11 okt, 2018, 17:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Visste du att prinsessan Eugenies make har jobbat som bartender, att han är släkt med sin blivande fru och att hans mormor anser att han ”inte är den vassaste kniven i lådan”? Läs allt om Jack Brooksbank här!
Annons

På fredag gifter sig Andrews och Fergies dotter; prinsessan Eugenie. Men kommer hennes make, Jack Brooksbank, att klara livet som prinsessgemål? Här är allt du inte visste om det brittiska kungahusets färskaste medlem!

Ett lyckligt, nyförlovat par!
Ett lyckligt, nyförlovat par!

1. Jack Christopher Stamp Brooksbank är född den 3:e maj 1986 i London. Han är därmed 32 år.

2. Han träffade sin prinsessa under en skidresa till lyxiga schweiziska orten Verbier.

3. Eugenie var 20 och Jack 24 år – och det var kärlek vid första ögonkastet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

4. Förlovningen ägde rum i Nicaragua, där Jack friade i solnedgången vid foten av en vulkan.

5. Hans föräldrar heter George och Nicola och bor i södra London, och hans yngre bror heter Thomas.

6. Jack fick sin utbildning på den anrika privatskolan Stowe i Buckinghamshire. Och terminsavgiften går inte av för hackor, den ligger nämligen på nästan 150 000 kr. Några universitetsstudier blev det dock aldrig för Jack …

Annons

7. Han har varit bartender på trendiga pubar i London som Admiral Codrington och Markham Inn, innan han avancerade till ett chefsjobb på superheta nattklubben Mahiki i Mayfair.

8. 2010 var det dock slut på att blanda drinkar och tappa upp öl; då startade han nämligen en ny karriär som vinagent.

9. Yrkesvalet ledde fram till att han idag är europeisk agent för Casamigos Tequila, ett märke som ägs av bland annat filmstjärnan George Clooney och supermodellen Cindy Crawfords man Rande Gerber. Om det serveras tequila på Eugenie och Jacks bröllop? Självklart!

10. Kanske återvänder Jack till publivet en dag – ända sedan han var 18 år har han drömt om att äga en kedja med pubar. ”Jag älskar att gå till puben för en pint”, har Jack sagt.

11. Prinsessan Eugenie är inte Jacks första kungliga bekantskap – innan de blev ett par var han kompis med prins Harry.

12. Jack har visserligen inget kungligt påbrå, men fina anor saknas inte. Han härstammar från Brooksbank baronets – baronet är en brittisk titel som i rang ligger snäppet lägre än baron.

13. Eugenie och Jack är faktiskt släkt! Går man tillbaka några släktled hittar man en gemensam anfader i Thomas William Coke, 2nd Earl of Leicester.

14. Svärföräldrarna Sarah Ferguson och prins Andrew älskar honom, och Fergie beskriver honom som en ”underbar glädjespridare”.

15. Jacks egen mormor Joanna Newton säger dock att ”han är en charmig pojke, men kanske inte den mest intelligenta”.

Jack sägs ha mycket humor och paret skrattar ofta ihop.
Jack sägs ha mycket humor och paret skrattar ofta ihop.
Annons