Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Margaret brände upp Dianas avslöjande brev

21 sep, 2009, 07:45 
Av
Prinsessan Margaret brände upp de brev som prinsessan Diana och drottningmodern Elizabeth skickade till varandra. Varför? De var av alltför privat natur.
Annons

Avslöjandet kommer i författaren William Shawcross rasande färska biografi om drottningmodern, en riktig tegelsten som omfattar över 1 000 sidor. Boken har kommit till med det brittiska hovets goda minne. Därmed är det inte riktigt upplagt för de där riktigt pikanta avslöjandena, men nog bjuder biografin på en hel del matnyttigt om drottningmodern och hennes långa, färgstarka liv.

Drottningmodern upprörd

Bland annat får vi veta att korrespondensen mellan prinsessan Diana och drottningmodern var riktigt livlig under några år. Men tyvärr kommer vi aldrig att få veta vad som stod i breven. Prinsessan Margaret eldade nämligen upp dem eftersom de var av alltför privat natur!

Det är dock ingen hemlighet att drottningmodern var mycket upprörd och chockad över att prins Charles och Diana tvättade sin smutsiga byk offentligt – och det lät hon säkerligen Diana förstås i breven som sändes mellan dem.

Foto: TT

Annons