Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

17 magiska bilder från Monacos firande

21 nov, 2019, 20:00 
AvEmma Sanderberg
Precis som varje år slöt mängder med människor upp vid slottet i Monaco för att fira nationaldagen. Se de bästa bilderna från dagen här!
Annons

Den 19 november firar furstendömet Monaco sin nationaldag. Det börjar med traditionsenlig pampig högvakt på slottets borggård och därefter samlas furstefamiljen på slottsbalkongen och vinkar till folket som kommit för att fira.

Att nationaldagen firas just den 19 november beror på att prinsarna i Monaco har genom tiderna valt nationaldag efter helgonet de är döpta efter. Prins Rainier III valde alltså den 19 november, samma dag som St. Rainier firas. Traditionen var alltså att när en ny prins tillträdde tronen i Monaco, ändrades helt enkelt nationaldagen i landet.

Albert avslutade traditionen efter sin far

Men när prins Albert II tillträdde valde han att avsluta traditionen med att behålla sin fars nationaldag. Annars hade nationaldagen bytts till den 15 november, dagen då St. Albert firas. Den 19 november är dock en lite extra speciell dag för Albert ändå, då det var det datumet som han officiellt tillträdde tronen i Monaco.

Firandet i år var lika pampigt som vanligt, och vi har letat fram de 17 bästa bilderna från dagen! Och vad fint det var att se Charlene vid Alberts sida igen.

Se bildspelet från Monacos nationaldag här:

Foto: TT

Annons