20 bilder från den kungliga veckan – som du bara inte får missa

Veckans bästa bilder

Nu lanserar vi ett nytt format här på Svensk Dam.se. En sammanfattning av den kungliga veckan – i bildform. Se och njut! Här är fotona du inte får missa, från den kungliga världen, denna vecka!

Norska kungen, Harald, har varit krasslig den senaste tiden. Men i veckan var han äntligen tillbaka på benen igen – och på jobbet. På schemat stod 2020 års första officiella uppdrag: norska mästerskapen i skidor. Tävlingen utspelade sig på Konneruds skidstadio i Drammen. Kungen kom lagom till herrstafetten och hade, enligt norska medier, med sig solen som strålade från den norska himlen!

Och titt så glad han ser ut, 82-årige Harald som ju snart, den 21 februari, fyller 83.

Kung Harald

Kung Harald på NM i skidor.

Kung Harald

Glatt humör!

Det spanska parlamentet har öppnat under pompa och ståt, som sig bör, och givetvis var kungaparet, Felipe och Letizia – med barn – på plats! Ser ni att Leonor och Sofia är lika långa som drottning Letizia nu? Men att man envisas med lågskor på tjejerna. Ingen klack där inte. Mer en docksko. Ack så söt, men också en modell som de flesta tonåringar brukar rata! Leonor fyller för övrigt 15 år i år, och lillasyrran Sofia blir 13 år. Så lika de är! Nästan som tvillingar. Men det kanske mest beror på att de har exakt likadana frisyrer – och kappor?

Spanska parlamentets öppnande
Spanska parlamentets öppnande
Spanska parlamentets öppnande
Spanska parlamentets öppnande
Spanska parlamentets öppnande

Megxit och Brexit? Inga problem för snart 94 år gamla Elizabeth! Hon håller modet upp ändå. I veckan besökte hon Royal Air Force i Marham, Norfolk. Under rundvandringen log hon som aldrig förr. Det var nästan som att drottningen gett sig sjutton på att visa ett strålande glatt yttre, trots all turbulens inom familjen, och inom hela Storbritannien, den senaste tiden. Hon vill inte fångas på bild med något som kan tolkas vara en bister min.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth

Kate och William tycks också vara på ett helt otroligt glatt humör. Efter Bafta-galan i helgen styrde de i veckan kosan mot Wales. Här passade man på att käka glass (I am a chocolate man, erkände William) – bland annat. Kate fick också be om ursäkt – för hur hon såg ut.

– Jag trodde du skulle se ut som Askungen, sa en treåring som hertiginnan mötte i folkhavet.

– Jag är verkligen ledsen för att jag inte har på mig en söt klänning i dag, replikerade Kate.

Kate och William äter glass
Kate och William äter glass
kate

Och på tal om Wales, prins Charles, hertigen av Wales, har också varit ute på uppdrag i veckan! Han har träffat sångerskan Katy Perry på en middag på Banqueting House i London. Väl där ställde Charles en udda fråga till sångerskan. Vad? ”Vill du sjunga för mina växter?” Ja, ni hörde rätt!

”I’m excited to be here because I’m a big fan of His Royal Highness and all the work that he has done and is continuing to do, especially in India for children”, sa Katy i ett tal.

Hon fortsatte:

”In my own personal experience, he has an incredibly kind soul – so kind that yes, sometimes he talks to his plants. And he asked me if I would sing to his plants. And I will in the future. You have my word, sir.”

Där ser man…

Katy Perry och Charles
Katy Perry och Charles

Vad har hänt mer den kungliga veckan då? Jo! Drottning Rania har träffat studenter i Amman…

Rania

… kronprinsessan Victoria har gästat Folk & Kultur och suttit på en boktron (skapad av Quinteros Regina Garcia)…

Victoria

… William har spelat bordsfotboll i London (och blivit jätteglad!) – och passat på att samtidigt slå ett slag för mental ohälsa (och mental hälsa) genom att lansera The Heads Up Weekends…

… och vårt eget kungapar, ja de har gästat Jokkmokk. Mer om det här!

Silvia och kungen i Jokkmokk

Foto: TT