Prinsessan Maries egna ord om flytten till Paris

prinsessan marie

Nu väntar ett nytt kapitel för prins Joachim och prinsessan Marie. Till sommaren lämnar de Danmark för att skaffa sig en vardag i Paris. Så här säger prinsessan om flytten tillbaka till hemlandet!

Under onsdagen kom den överraskande nyheten att Joachim och Marie flyttar till prinsessans hemland, Frankrike. Prinsparet, och barnen prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, lämnar Danmark till sommaren och i hovets pressmeddelande förklarar man att Joachim ska gå en kvalificerad militär ledarskapsutbildning från september i år till sommaren 2020. Familjen blir alltså borta nästan ett helt år!

– Utbildningen pågår sex dagar i veckan under nästan ett års tid. Därför väljer Joachim att ta med sig sin familj till Paris, berättar danska hovet.

Överlycklig

Och Marie är förstås överlycklig. Äntligen får hon chans att bo i hemstaden Paris igen. Dessutom sägs det att både Henrik och Athena älskar Frankrike och prinsessan har förstås sett till att de båda talar språket flytande.

– Det blir en spännande utmaning för barnen att komma till Paris. De ser verkligen fram emot det, säger Marie i en intervju med danska Billed Bladet.

Prins Joachim talar, även han, franska så familjen kommer nog känna sig som hemma. Och kommer farmor Margrethe på besök kan hon också beställa baguetter med rätt accent.

Nu får de dessutom närmare till sitt sommarboende, drottning Margrethes vinslott Château de Cayx. Vilken spännande tid de har framför sig!

Läs mer

Joachim och Marie lämnar Danmark

Oro för Mette-Marit – endast ett uppdrag inplanerat

Madeleines egna ord om boken: “Har längtat”

Foto: TT