Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildextra: Så minns vi ”Noppe”

28 feb, 2019, 18:30 
AvRed Aktionen
Två år har gått sedan kungens barndomsvän Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt lämnade jordelivet.Två år av sorg – men också lycka.
Annons

Kungavännen Noppe Lewenhaupt är saknad av väldigt många. Han lämnade sina nära och kära, 69 år gammal. Nu ser vi tillbaka på hans liv genom att publicera de vackraste bilderna från åren.

Fyra veckor efter hans död hölls begravningen i Hedvig Eleonora kyrka. Över 700 gäster deltog, däribland vänner som Christer Lidman och Per Taube. Även gitarrikonen Janne Schaffer, som spelade under ceremonin var på plats samt samt Aje Philipson, Christian ”Kicken” Lundqvist och Erik Lallerstedt, tre personer som stod otroligt nära Noppe. Även Leif GW Persson, E-Type och Anna Book till Caroline Nilsson och Tord Magnuson var på plats.

Vackra orden på Noppes begravning

”Noppe” hade ett otroligt stort kontaktnät, och även prästen vid begravningen, Hans Rhodin, stod honom nära. Han var även en nära vän till Noppes fru, Lee Lewenhaupt. Och änkan Lee hade bett Hans att beskriva maken genom Camilla Läckbergs vackert valda ord som publicerades på Instagram strax efter det att Noppe gått bort.

Annons

”Jag är uppvuxen i en värld långt ifrån överklass och societet. Kan inte koderna och hade nog mycket fördomar. Har fått skämmas många gånger för de fördomarna och en av de som mest fick dem att komma på skam var Noppe Lewenhaupt. En varm, rolig, omtänksam man med total blindhet för klass, pengar, status. Han såg en människa och bemötte dig därefter. Han såg personen, inget annat och det var tydligt redan vid första mötet”

Ja, det var en otroligt vacker ceremoni. Och sedan dess har de två åren som gått präglats av både sorg och glädje.

Lever för det ”Noppe” brann för

Sedan dess har änkan Lee tillsammans med sonen Leonard gjort saker som ”Noppe” brann för. Gemensamt delade de ut pris på skyttetävlingen ”Noppe Shooting Cup” och anordnade även hans årliga sommarfest på Café Opera i Stockholm. Hon har också sålt parets exklusiva lägenhet på Östermalm.

Noppe och Lee Lewenhaupt

Och tänk så glad ”Noppe” hade varit över Leonards och Linnea Taubes lycka! Leonard föll ner på knä och friade när paret var på semester i Thailand tidigare i år och förutom paret själva är nog Leonards mamma Lee Lewenhaupt den lyckligaste. Äntligen har hon något roligt att se fram emot efter den tunga tid som varit sedan Noppe lämnade. Nu har hon ett bröllop att planera.

– Vi firade med familjen till sent in på kvällen. Mamma Lee är väldigt glad, och efter en tuff tid är hon verkligen lycklig för vår skull. Det känns fantastiskt bra! Vi är alla väldigt glada och lyckliga och ser fram emot att planera för bröllopet!, sa Leonard till Svensk Damtidning i samband med förlovningen.

Läs mer:

Annons