26 bästa bilderna från kvällens fest på slottet!

Vilken fullsatt fest det blev på Kungliga slottet under gårdagens Riksdagssupé. Och vi kan bjuda på de mest sprakade stunderna från kvällen! Titta. Och njut.

Tre kungliga kvinnor med glittrande agraffer över bröstet. Alla tre i helt magiska klänningar! Och så tre stiliga kungliga män, i välknutna flugor samt alla medlemmar som numera sitter i riksdag och regering!

Kungafamiljen var på plats, de enda som fattades var självklart prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Kungafamiljen var på plats, de enda som fattades var självklart prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Riksdagssupén blev en lång men härlig fest. Och den var dessutom rejält efterlängtad! Den låg ju ovanligt sent i år i och med det utdragna efterspelet som följde höstens val.

Rikssalen, där festen startade, skimrade i blått och rosaorange, gästerna var glada och förväntansfulla efter sitt champagnemingel under jätteporträtten i Bernadottegalleriet och sedan gjorde kungafamiljen en storslagen entré till tonerna av både fanfar och Kungssången.

Rikssalen var vackert upplyst.

Rikssalen var vackert upplyst.

Talmannen och statsministern satt intill varandra.

Talmannen och statsministern satt intill varandra på främsta raden.

Och efter en härlig stund av underhållning vankades det mingel deluxe. Regeringen, talmännen och alla 349 riksdagsledamöterna skulle hinna hälsa på de sex kungliga värdarna på plats. Dessutom skulle alla de 435 gästerna på plats få mat samtidigt, och få den varm! Men kungens stab är landets bästa festfixare, och självklart fick varenda gäst uppleva en kväll utöver det vanliga.

Tänk att hälsa på över 400 personer!

Tänk att hälsa på över 400 personer!

Vi har samlat alla fantastiska bilder från Riksdagssupén 2019 på Kungliga slottet!

Foto TT