28 år senare! Okända kärleksbilden på kungaparet

okända kärleksbilden på kungaparet
När kungaparet ställer upp på bild, sida vid sida, ser de ofta allvarliga ut. Men det finns bilder när de var lite yngre som är mycket mer kärleksfulla.
Annons

Kungen och drottningen är ständigt ute och representerar Sverige och för varje nytt uppdrag blir de fotograferade från alla håll och kanter. Ja, det är få bilder på kungaparet som de kungligt intresserade inte känner igen sedan tidigare.

En vardaglig bild av kungen och Silvia

Men det finns en bild på paret – tagen under en privat utekväll på Dramaten i början av nittiotalet, som få känner till. Och bilden är speciell av olika anledningar.

Annons
okända bilden på kungen och drottningen
En fin bild på kungaparet, från 1991.
Annons

Nuförtiden är vi nämligen vana vid att få se helt andra ansiktsuttryck på kungen och drottningen. Under offentliga uppdrag är de ytterst korrekta i sitt rörelsemönster. De skrattar sällan okontrollerat (som på bilden från 1991) och ser ofta allvarliga ut. Dessutom håller kungen Silvia i handen på den 28 år gamla bilden vilket sällan händer i dag. När de gästar olika tillställningar går de istället armkrok. Helt i enighet med de kungliga koderna.

De tar förstås sitt uppdrag på största allvar och flera åtaganden, i den kungliga kalender, är inte direkt förknippade med gapskratt. Därför är det förstås extra härligt att få se vårt kungapar i en helt vardaglig situation. Och visst ser de kära ut?

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “28 år senare! Okända kärleksbilden på kungaparet”

 1. Catrin skriver: 14 november, 2019

  Fast bilden från Operan är väl tagen vid en privat tillställning? Inte ens som nygifta höll kungaparet varandra i handen på offentliga uppdrag. Vilket jag föredrar framför personer som Meghan och Harry som alltid ska hålla handen som tonåringar. Vårt kungapar har alltid varit professionella i sin yrkesroll och det uppskattar jag mer och mer. Det finns en tid och plats för allt!


 2. Fluff skriver: 14 november, 2019

  Kunde aldrig drömma om att det skulle vara kontroversiellt att påpeka att ingen håller någons hand på bilden. CG Bernadotte har båda händerna i kavajfickorna.
  Varför refusera ett så enkelt konstaterande?


 3. Monarkist skriver: 14 november, 2019

  Jag har inga som helst problem med “hålla handen”. Det gör Frederik och Mary ofta och är inte ett dugg mindre professionella för det. Belgiens kung håller ofta armen runt sin fru Mathildes midja. De är inte mindre professionella för det. Båda paren sköter det snyggt. Det blir aldrig fånigt. Det är det som är det viktiga, inte det faktum att man rör vid varandra.


 4. Anne skriver: 16 november, 2019

  Man gör som man vill med handhållandet och offentliga känslouttryck. Jag tycker att kungen och Silvia uppträder superproffsigt och respektingivande.
  Alla måste väl fatta att kungen å Silvia gifte sig av kärlek. Tycker att dom alltid ser så trygga ut med varandra.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar