28 år senare! Okända kärleksbilden på kungaparet

okända kärleksbilden på kungaparet

När kungaparet ställer upp på bild, sida vid sida, ser de ofta allvarliga ut. Men det finns bilder när de var lite yngre som är mycket mer kärleksfulla.

Kungen och drottningen är ständigt ute och representerar Sverige och för varje nytt uppdrag blir de fotograferade från alla håll och kanter. Ja, det är få bilder på kungaparet som de kungligt intresserade inte känner igen sedan tidigare.

En vardaglig bild av kungen och Silvia

Men det finns en bild på paret – tagen under en privat utekväll på Dramaten i början av nittiotalet, som få känner till. Och bilden är speciell av olika anledningar.

okända bilden på kungen och drottningen

En fin bild på kungaparet, från 1991.

Nuförtiden är vi nämligen vana vid att få se helt andra ansiktsuttryck på kungen och drottningen. Under offentliga uppdrag är de ytterst korrekta i sitt rörelsemönster. De skrattar sällan okontrollerat (som på bilden från 1991) och ser ofta allvarliga ut. Dessutom håller kungen Silvia i handen på den 28 år gamla bilden vilket sällan händer i dag. När de gästar olika tillställningar går de istället armkrok. Helt i enighet med de kungliga koderna.

De tar förstås sitt uppdrag på största allvar och flera åtaganden, i den kungliga kalender, är inte direkt förknippade med gapskratt. Därför är det förstås extra härligt att få se vårt kungapar i en helt vardaglig situation. Och visst ser de kära ut?

Foto: TT