3 kungliga bröllop att se fram emot i höst

prinsessan eugenie jack brooksbank

Meghan Markle blir årets brud helt klart med det magnifika vårbröllopet i minnet. Men de kungliga bröllopen är inte förbi för den här säsongen. Här listar vi några som vi kan se fram emot i höst!

Prinsessan Eugenie, 28, gör en “Prins Harry” och gifter sig i kapellet Saint George’s i Windsor den 12 oktober, bara några månader efter kusinen. Jack Brooksbank, 33, heter fästmannen och paret är överlyckliga att äntligen bli man och hustru. Att Eugenie längtar efter barn är ingen hemlighet. Vännerna har redan bildat familj och pratar småbarnsprat. Eugenie är prins Andrews och Sarah Fergusons yngsta dotter.

Men innan dess hinner vi vara med om ytterligare ett kungligt bröllop. Precis som prins Harry fyller den japanska prinsessan Ayako år den 15 september. Bara fyra dagar senare ska hon stå brud. Den 19 september är det bröllop i Tokyo och då gifter sig prinsessan Ayako av Takamado och Kei Moriya. Han kommer från en vanlig familj och därmed ryker prinsessans kungliga titel när Ayako blir fru Moriya. Men lika glad är hon för det.

– Jag blev blixtförälskad direkt, berättade Ayako vid presskonferensen när förlovningen eklaterades. Ayako är dotter till prinsessan Hisako, Prinsessan Takamado och Norihito, Prins Takamado.

Datumet är fortfarande hemligt men visst kommer vi att snart få se bilder från Charlotte Casiraghis bröllop med fästmannen Dimitri Rassam. I somras samlades parets respektive familjer på ön Pantelleria, där Dimitris mor har en privat vingård. Charlotte är gravid och vill säkerligen vänta med att gifta sig tills barnet är fött. Men ett rykte surrar bland de flotta yacht-armadorna i Medelhavet att vigseln är på gång precis just nu. Därav denna släktträff. Monaco-skönheten Charlotte var bara borgerligt gift med exmaken Gad Elmaleh. Deras gemensamma son Raphael har hunnit bli fem år. Dimitri Rassam var tidigare gift med den ryska modellen Masha Novoselova, som han har dottern Darya, 5, med. Charlotte och Dimitri har alltså två femåringar som blir perfekta brudnäbbar på bröllopet. Så gulligt!

Foto: IBL