Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

30-årig bröllopsdag för storhertiginnan Maria Teresa och Henri

15 feb, 2011, 09:26 
Agneta Nisbeth
Annons

Igår på Alla Hjärtans Dag firade storhertiginnan Maria Teresa och Henri  30-årig bröllopsdag och äktenskapet anses ett av det kungliga Europas lyckligaste.

Annons

På Alla Hjärtans Dag 1981 fick storhertiginnan Maria Teresa äntligen sin prins. Och storhertig Henri visste minsann vad han gjorde när han mot sin mors starka vilja äktade bankirdottern från Kuba. I måndags firade de 30-årig bröllopsdag! Äktenskapet är ett av det kungliga Europas lyckligaste och de fem barnen är väl ett bevis nog…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Brand på slottet

De senaste åren har det hettat till ordentligt på Alla Hjärtans Dag. I fjol brann det på slottet. En överhettad torktumlare fick brandmän att kämpa med elden på slottet och hann släcka den i tid innan salongerna gick upp i rök. I år var olyckan framme igen. Storhertig Henri lades in på sjukhuset Luxemburg-Kirchberg den tredje februari. Men tack och lov är hjärtat intakt nu på Alla hjärtans dag och Henri har fått komma hem till sin älskade Maria Teresa och barnen.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons