Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

37 kungliga galaklänningar vi aldrig glömmer

18 feb, 2019, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Att frossa i klänningar är ett underbart tidsfördriv. Vi har samlat några av våra absoluta favoriter från de kungliga garderoberna!
Annons

10 000-tals pärlor påsydda för hand på en enda kunglig klänning. Frasande sidentaft med ett fall som bara går att se på couture-klänningar. Och färger från paletter andra bara kan drömma om.

När Máxima blev drottning bar hon denna fantastiska klänning!
När Máxima blev drottning bar hon denna fantastiska klänning och cape!

Oscarsgalan närmar sig med stormsteg, och visst längtar vi alla efter att få se klänningarna.

Även i den kungliga världen är de kungliga kvinnornas galaklänningar alltid något utöver det vanliga, och det finns många skapelser vi aldrig glömmer! Som drottning Máximas underbara kornblå klänning från Willem-Alexanders kröning eller prinsessan Madeleine klänningsval under furst Alberts bröllop. För att fira Alberts och Charlenes kärlek bar Madeleine en klänning i gråblått som fladdrade lätt i den varma Monaco-brisen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Madeleines klänningsval under furst Alberts bröllop.
Prinsessan Madeleines klänningsval under furst Alberts bröllop.

Även kronprinsessan Victoria har en garderob fylld av klänningar som nog många skulle vilja kika in i. Skapade av både svenska och internationella designers! Och tänk att få föra handen över den paljettprydda klänning i guld hon bar under bröllopet mellan Gustaf Magnuson och Vicky Andrén!

Så sköter drottningen sina klänningar!

Men hur tas dessa klänningar hand om? I en intervju med ELLE har drottning Silvia berättat hur hon förvarar de finare klänningarna i ett rum på slottet, liggandes i lådor med syrafritt silkespapper. Tipset kommer från modeskolan Parsons i New York.

Annons

– Klänningarna är ju väldigt känsliga för ljus. Och tyngden, alla dessa broderier, gör att vi inte kan hänga upp dem. Så vi lägger dem i lådor i ett rum på slottet. Hur de bäst ska bevaras var något jag verkligen undrade över. Hur gör man det? Och där gjorde man det på det sättet, så jag tänkte good idea!, berättar drottningen i ELLE-intervjun.

Kronprinsessan Mary i en puderrosa kreation som hon bar under festen för drottning Beatrixes abdikation.
Kronprinsessan Mary i en puderrosa kreation som hon bar under festen för drottning Beatrixes abdikation.
Victorias magiska klänning som hon bar när Madeleine gifte sig!
Victorias magiska klänning som hon bar när Madeleine gifte sig!

Vi har samlat 37 av de galaklänningar vi minns allra bäst från de senaste åren. Titta och njut!

Foto TT

Annons

Läs mer

Annons