39 år senare! Victoria dök upp i Silvias gamla klänning

Att återanvända kläder är både hållbart och smart – det går att få till en helt ny garderob genom att kräva i arkiven, något Victoria gör ofta!

Då och då återanvänder kronprinsessan Victoria sin mamma Silvias klänningar, och vi älskar det! Drottningen har burit så många fantastiska kreationer genom åren och genom att kika in i hennes garderob har Victoria oändliga möjligheter till att skapa nya intressanta kombinationer, av kläder som redan finns. Det är ultimat både ur hållbarhetssynpunkt och det faktum att Victoria bär upp kläderna minst lika bra som sin mor.

Victoria dök upp i en klänning vi kände igen – det är ju Silvias gamla från 1978!

Victoria dök upp i en klänning vi kände igen – det är ju Silvias gamla från 1978!

Använde Silvias gula klänning – 40 år senare

Ta den randiga gula klänningen hon bar till ett seminarium under World Water Week för ett par år sedan. Klänningen hade en härlig retrokänsla och mycket riktigt hade Silvia burit den, nästan 40 år tidigare under ett besök i forna Sovjetunionen.

Sveriges drottning Silvia bar klänningen under ett besök i Zagorsk utanför Moskva där hon träffade ärkebiskop Vladimir i samband med kungaparets officiella statsbesök till Moskva

LÄS MER: 23 år senare! Victoria bär Silvias Nobelklänning

Men Victoria hade inte kopierat mamma drottningens outfit rakt av. Hon slopade den breda hatten, men använde bandet till att knyta en stilig knut runt halsen med. Till det valde hon guldfärgade örhängen med en orange sten som gick i samma ton som klänningen.

Kronprinsessan matchade klänningen med orangea acessoarer.

Vi tycker både mor och dotter bar upp den så bra, och hoppas det inte är sista gången Victoria bär Silvias kläder!

LÄS MER: Tre gånger Victoria lånat mamma Silvias kläder

Foto: TT