4 tecken på att Marie och Joachim flyttar för gott

prins Joachim och Marie

Som vi tidigare berättat pågår just nu prins Joachims och prinsessan Maries nya liv i Frankrike. Men det nu många undrar över är hur länge kommer de stanna där – egentligen?

Flyttlasset till Paris har redan gått för det danska prinsparet, snart börjar prins Joachim sin militärskola och en ny tid stundar, på fler än ett sätt.

Många danska tidningar spekulerar nu i om prins Joachim och prinsessan Marie någonsin kommer att vilja resa hem till Danmark igen efter sin tid i den franska huvudstaden. Några menar att de säger Au Revoir till Köpenhamn för gott och istället stannar i Paris.

Inga programpunkter för prinsen

Det sägs att prins Joachim ska fortsätta att ta hand vissa uppdrag hemma i Danmark, trots att han bor i Frankrike. Men hur han ska göra det i och med att skolan har undervisning sex av sju dagar i veckan har hovet inte meddelat. Inga programpunkter finns heller inplanerade för prinsparet i den kungliga kalendern på danska hovets hemsida.

prins Joachim Marie

Föddes själv i Paris

Och det vore inte förvånande om vistelsen i Paris förlängs. Marie föddes själv i den franska huvudstaden år 1976 och var fransk medborgare fram till hon gifte sig med den danske prinsen 2008. Så för henne är flytten lite som att komma hem igen. Dessutom talar barnen redan flytande franska, och kommer lätt att kunna göra sig ett liv i landet.

prins Joachim Marie och barnen

Prins Joachims två barn med forna hustrun Alexandra, prins Nikolai och prins Felix är idag gamla nog att klara sig utan sin far på en daglig basis. Mamma finns ju ändå till hands i veckorna.

Vid ett tillfälle fick prins Joachim själv frågan om sina framtidsplaner, efter att skolan i Paris tagit slut:

– Låt oss fokusera på detta år först, jag tror det är bäst så, svarade prinsen kryptiskt.

Hyrt ut sin villa

Vi har tidigare berättat att prins Joachim har hyrt ut sin vackra villa i Hellerup på ett år, med chans till förlängning. Något som aldrig skett förut i landet, det är faktiskt prinsens privata hem med möbler och inventarier som nu ska bebos av en annan familj.

Den nya hyresgästen är ingen mindre än kändisen Caroline Fleming som fått smeknamnet tv-baronessan. Hon och barnen har tydligen redan börjat installera sig i huset.

kronprinsessan Mary

Men valet av henne har tydligen inte varit så problemfritt som man kan föreställa sig, Caroline har nämligen under många år varit en av kronprinsessan Marys bästa väninnor. Mary flög till och med över till London – där tv-baronessan då bodde – när Caroline skulle skiljas från sin dåvarande make Rory Fleming.

Caroline Fleming

Men när Caroline beslöt sig för att ställa upp en reality tv-serie om rika damer “Ladies of London” så surnade vänskapen snabbt. En blivande drottning ska inte gärna umgås med en kvinna som har ett tv-team bakom sig hela tiden. Fast det verkade tydligen inte bekomma prinsessan Marie som tog över Marys roll som väninna. Nu har Caroline till och med flyttat hem till prinsparet!

Foto: TT