5 dolda hyllningar till Diana under Harry och Meghans bröllop

NU GRATIS

Visst kunde man förnimma prinsessan Dianas närvaro när prins Harry fick sin Meghan? Här är de subtila tecknen som visar att Harrys mamma fanns med i brudparets tankar.

Visst kunde man förnimma prinsessan Dianas närvaro, när prins Harry fick sin Meghan? Två decennier har passerat sedan den folkkära lady Di omkom i den där förödande bilolyckan i en av Paris mörka tunnlar. Världen stod stilla och sorgen var total när beskedet kom. Det var många som grät med prins William och prins Harry, som med hukade huvuden, gick efter sin mors kista vid begravningen.

Prinsessan Diana med en ung prins Harry

Prinsessan Diana med en ung prins Harry.

I lördags var det två vuxna män som stolta gick in i St George’s Chapel. Prins William var best man och stöttade sin lite nervöse lillebror. Den vackra bruden, Meghan Markle, gjorde entré och prins Harry tittade på henne kärleksfullt. Han var berörd. Vi fick ett kungligt bröllop med massor av ögongodis, gäster med tjusiga klänningar och en rabatt av kungliga hattar.

Läs mer: 7 spektakulära hattar från Harrys och Meghans bröllop

Prins Harry och Meghan Markle under bröllopskortegen

Prins Harry och Meghan Markle under bröllopskortegen.

Men tankarna gick till Diana denna dag också. Den hängivna mamman som älskade sina söner så otroligt mycket. Hon hade varit så lycklig och stolt. Kanske log hon från sin himmel i lördags? Många brittiska tidningar har kommenterat att prinsessan Diana inte nämndes alls i något av de tal som hölls vid festen. Men det märktes att prins Harry och Meghan sett till att hon fanns med vid deras stora dag.

Här är bevisen på att prinsessan Diana var ytterst närvarande i anden när yngste sonen gifte sig.

1. Observanta personer kunde se att Meghan hedrade sin svärmor, som hon aldrig mött och aldrig får möta, med det långa släpet som hon bar vid vigseln. Lika långt, men mer transparent än den som Diana bar vid bröllopet med prins Charles 1981.

Meghan hade valt en fantastisk slöja, som dessutom hyllade prinsessan Diana

Meghan hade valt en fantastisk slöja, som dessutom hyllade prinsessan Diana.

2. I brudbuketten fanns ytterligare Diana-tecken. Buketten, som prins Harry delvis plockat själv på fredagskvällen före bröllopesdagen, innehöll vita förgätmigej. Blommorna var hans mammas älsklingsblommor, enligt Kensington Palace.

Läs mer: Långläsning! Så lever prinsessan Dianas älskare i dag

Diana syster, Lady Jane Fellowes, talade under ceremonin

Diana syster, Lady Jane Fellowes, talade under ceremonin.

3. Diana syster, Lady Jane Fellowes, tog till orda vid vigseln. Hon läste också på prinsessan Dianas begravning 1997. Lady Jane har sällan gjort offentliga framträdanden sedan systerns död. Dianas andra syster, Lady Sarah McCorquodale, var också på bröllopet liksom yngre brodern, Earl Charles Spencer med sin fru Karen Villeneuve. Earl Spencer höll ett berömt tal på Dianas begravning, där han lovade att hennes “blodsfamilj” skulle göra allt för att styra sönernas uppväxt “så att deras själar inte bara fördjupades av kunglig tradition”. Det verkar som om prins Harry i alla fall hörsammade detta och valde en lite oväntad livskamrat, en amerikansk skådespelerska. Många britter ser Meghan som den direkta efterträdaren av Diana, kallad “Folkets prinsessa”.

Artisten Sir Elton John

Artisten Sir Elton John.

4. Sångaren Elton John uppträdde vid lunchmottagningen. Artisten var en av Dianas bästa vänner och släppte en ny version av sin 1974-hit “Candle in the Wind” tillägnad Diana efter det att hon dog.

Läs mer: Thomas Markles fina hälsning till dottern Meghan

Meghan fick bära Dianas fantastiska akvamarin

Meghan fick bära Dianas fantastiska akvamarin!

5. Ringen! Meghan minns prinsessan Diana på ett mycket speciellt sätt. Den nya hertiginnan av Sussex, 36, gick ut ur kyrkan med maken prins Harry efter det kungliga bröllopet med en ny ring på sitt finger. Meghan gjorde dessutom debut i ett nytt smycke medan hon var på väg till bröllopsfesten. Då kunde vi se att det var prinsessan Dianas akvamarinring, som glittrade när hon vinkade från den silverblåa Jaguar E-Type Concept Zero som Harry körde.

Läs mer: Slutet för älskade Diana-statyn – får inte vara kvar på Harrods

Dianas akvamarinring är helt otrolig, och passar perfekt på Hollywoodhertiginnan Meghan

Dianas akvamarinring är helt otrolig, och passar perfekt på Hollywoodhertiginnan Meghan!

Prins Harry och Meghan på väg mot sin fest

Paret på väg mot sin fest.

Läs mer: Hemligheten bakom Meghans ”slarviga” brudfrisyr – frisören avslöjar gulliga anledningen!

Foto: IBL, Stella pictures