5 härliga detaljer i danska kungafamiljens julbild

Den danska kronprinsfamiljen har delat med sig av sin årliga julhälsning. Här är fem roliga detaljer från bilden!

Det har varit ett hektiskt år för den danska kronprinsfamiljen. Både kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har haft fullspäckade kalendrar och dessutom blev det klart att familjen kommer att flytta till Schweiz under en period.

Alla fyra barnen, Vincent, Isabella, Christian och Josephine, ska gå på den exklusiva Lemania-Verbier International School i Verbier och mamma Mary kommer att följa med. Kronprins Frederik kommer däremot att pendla mellan sina kungliga åtaganden i Danmark och familjen i Schweiz.

Julhelgen kommer säkert innebära massor med välbehövlig kvalitetstid för familjen innan den stora förändringen äger rum, och nu har kronprinsfamiljen dessutom passat på att skicka en mysig julhälsning i form av en video och en härlig bild!

Vi har granskat bilden lite extra och här är fem roliga detaljer från julhälsningen!

5. Bilden är tagen i en byggnad bakom Christiansborgs slott som har stått där sedan 1746 och överlevt de två bränderna på huvudslottet som skedde 1794 och 1884. Där bor det elva vita kladrubhästar som används i officiella sammanhang som statsbesök, sommarparader och födelsedagar. Något förvånande är det ju att bilden är tagen i ett stall, för har ett stallgolv någonsin sett så rent ut?

4. Två av barnen, Christian och Isabella, tittar åt sidan istället för att titta i kameralinsen och vi är väldigt nyfikna på att veta vad som egentligen händer där. Kanske någon av hästarna i stallet som gjorde något roligt?

3. Bakom kronprinsfamiljen ser vi en stor julgran som kronprinsfamiljen klär i videon ovan. Stjärnan, som kronprins Frederik satte i, ser dock ut att sitta charmigt högt upp.

2. Kronprinsfamiljen verkar ha liknande skosmak för samtliga familjemedlemmar ser ut att bära exakt likadana slags skor!

1. Att prins Christian verkligen växer så det knakar blir extra tydligt på julhälsningen. I år fyllde lillprinsen 14 år och som vi kan se på på bilden är han i princip lika lång som pappa Frederik.

Foto: Kongehuset.dk