Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

5 magiska bilder på Silvia – drottningen stjäl showen på resan

16 okt, 2019, 20:00 
Drottning Silvia i en Elie Saab-klänning under besöket i Libanon.
Vilken kunglig glamourchock! Det slog verkligen guldgnistor om drottning Silvia på den stora välgörenhetsgalan i Beirut i går.
Annons

Vilken intryck drottning Silvia gör under sin tre dagar långa resa i Libanon! Och mest bejublad av allt blev hennes entré vid den stora välgörenhetsmiddagen på Seaside Arena Pavilion i Beirut sent i går kväll.

Drottning Silvia på välgörenhetsmiddag i Beirut till förmån för 25-årsjubilerande Mentor Arabia.
Middagen hölls till förmån för 25-årsjubilerande Mentor Arabia.

Guldklänningen satt ju som gjuten!

Drottning Silvia i en klänning från Elie Saab.
Guldbroderad sidentyll och draperad kjol i champagnefärgat siden. Vilken fullträff, drottningen!

Drottning Silvias känsla för stil

Men så är den också ett verk av den libanesiske designern Elie Saab. Ett prov på drottningens osvikliga känsla för diplomatic dressing – hon hedrar helt enkelt sina värdar i Mentor Arabia genom sitt klädval.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottningens klänning är dock något modifierad, eftersom originalklänningen som Elie Saab visade på sin haute couture-visning inför sommaren 2019 hade en slits som gick nästan ända upp till höften…

Drottningens Elie Saab-klänning - som den såg ut när den visades på catwalken.
Drottningens klänning – som den såg ut när den visades på catwalken.

Drottning Silvias nya frisyr

Dessutom var guldskärpet utbytt mot ett som var klätt i samma champagnefärgade siden som klänningen. Till detta bar drottningen guldskor med ytterst spetsig tå och runt halsen glänste hennes maffiga guldhalsband med briljanter. I handen bar hon sin lilla snäckformade guldväska med tofs.

Som om inte det vore nog fick även se henne i en mjukare variant av Silviafrisyren, med håret i mittbena och med rörelse i de uppklippta lockarna.

Annons

Premiärminister Saad Hariri höll sin hand över kalaset men hade inte möjlighet att närvara personligen. Därför tog han emot drottningen i sitt extremt hårdbevakade och skottsäkra palats redan före middagen.

Tidigare på dagen gav Libanons First Lady Nadia Shami Aoun också en privat lunch till drottningens ära på restaurangen Em Sherif i Beirut och drottningen högg in på buffén klädd i duvgrå dräkt med organza-rysch i halsen.

Drottning Silvia i ljusgrå dräkt.
Dressad för lunch.

Drottningen på språng!

Drottning Silvia i Beirut

Foto: Mattias Hellström/SPA, TT

Annons