5 saker som drottning Elizabeth hatar!

drottning Elizabeth med sin familj

Akta dig för detta nästa gång du träffar drottning Elizabeth!
Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationen
Slå på ljud

Trodde du att hon badar i rysk kaviar? Då trodde du fel! Drottning Elizabeth är en mycket sansad lady när det gäller maten. Fast det finns fem sylvassa undandag:

1. Ostron. Det är ett absolut tabu på det kungliga bordet. Och ska drottningen bort på middag (ja inte just nu i coronatiderna, men annars) så får värdarna alltid skriftliga instruktioner om ostronregeln.

2. Vitlök är också absolut förbjudet. Den kock som tar fram vitlökspressen begår ett majestätsbrott. Och skälet är inte att hon inte gillar smaken. Utan för att drottningen alltid tänker de hon ska möta, i alla lägen. Så det blir inga vitlökspustar från Her Majesty.

Elizabeth II

Se upp om du ska bjuda Elizabeth på middag!

3. Kolhydrater? No way. Försök inte langa fram någon spagetti på det kungliga middagsbordet. Drottning Elizabeth är stenhård, hon vill varken ha potatis, ris eller pasta till middag.

Slottsköket på Windsor.

Slottsköket på Windsor.

Drottning Elizabeths favoritpålägg

4. Smörgåsar med kanterna kvar? Please NO! Ve den kock som bär ut slarvigt skurna snittar. Men bara kanterna är borta är hon glad, och allra lyckligast blir hon om kocken har brett på rejält med tonfisk, majonnäs och gurka.

Drottning Elizabeth.

…men något läskande säger hon inte nej till.

5. Äta banan. Du kommer garanterat aldrig att få se drottning Elizabeth äta banan ”som en apa”. In på matbordet anländer den kungliga bananen ALLTID skalad, och sedan angriper drottningen den med kniv och gaffel, innan hon stoppar små, små munsbitar i munnen. En rutin som går igen även här i Sverige. För om du tänker efter: Har du någonsin sett drottning Silvia äta banan offentligt? Nej just det!

Prins Oscar

Det är nästan bara småprinsar som Oscar som kommer undan med att äta frukt utan kniv och gaffel!

Foto: TT.

Foto: TT.