Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

52 år av kärlek! Här visar prinsessan Margriets man privata bröllopsbilden

06 feb, 2019, 12:00 
Prinsessan Margriet
Senioren Pieter van Vollenhoven är prinsessan Margriet av Nederländernas man. Han fyller 80 i april och är en av de mest aktiva kungligheterna i sociala medier. Nu har han twittrat om sin underbara bröllopsdag och lagt ut en synnerligen fin bild från bröllopet 1967.
Annons

Varje dag twittrar prinsessan Beatrix svåger om allt mellan himmel och jord. Det blir en hel del politiska inlägg, historiska bilder men också kärlek till hustrun! Bröllopsdagen gick knappast obemärkt förbi. Han publicerade en bild från det minnesvärda bröllopet och skrev skämtsamt:

“Ja.. jag vet det. Den här bilden visade jag förra året också! Men Twitter-kompisar och vänner, tack så mycket för era hjärtliga lyckoönskningar. 52 år och med en sådan kvinna. Det kan man verkligen inte tro! Men så arbetar jag ju med riskhantering (risk management).

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Margriet och hennes man sedan 52 år tillbaka firade sin kärlek och bröllopsdag med dans under kristallkronorna. Gratulationerna har strömmat in och det är två lyckliga personer som strålar mot kameran. I veckan var också prinsessan Margriet av Nederländerna på och hennes man, professor Pieter van Vollenhoven

Prins van Vollenhoven

Prinsessan Margriet av Nederländerna är moster till kung Willem-Alexander och prinsessan Beatrix nästyngsta syster. Hon är medlem i det nederländska kungahuset och sist i kö till tronen. Hon föddes i Ottawa, Ontario, i Kanada under andra världskriget då familjen var i exil i Nordamerika. Ottawa Civic Hospital, där hon föddes 19 januari 1943, förklarades tillfälligt extraterritorial av den kanadensiska regeringen så att hon föddes på internationellt territorium. Detta innebar att hon föddes med enbart nederländsk medborgarskap, eftersom hon under normala omständigheter skulle ha fått kanadensiskt medborgarskap genom att vara född på kanadensisk mark.

Annons
Pieter van vollenhoven

Tillsammans med sin man har Margriet fyra söner, som är kusiner med kung Willem-Alexander: prins Maurits, prins Bernhard, prins Pieter-Christian och prins Floris.

Pieter van Vollenhoven är för närvarande mest känd i Nederländerna för att ha varit ordförande för den nederländska säkerhetsstyrelsen. Där slutade han emellertid i februari 2011. Han var ursprungligen utnämnd som ordförande för Vägtransportsäkerhetsstyrelsen. Efter Bijlmer- och Hercules-katastroferna kände man ett behov i Nederländerna av att ett enda organ skulle undersöka alla transportrelaterade incidenter. Transportrådet bildades då med Pieter van Vollenhoven som ordförande. På grund av sin kompetens inom området gjorde universitetet i Twente van Vollenhoven till professor den 1 oktober 2005. Han är inriktad mot riskhantering.

Annons

Se klippet här med underbara bilder från det fina bröllopet den 10 januari 1967 .

Så mycket kärlek! Missa inte de privata bilderna ur familjealbumet!

Och så här såg det ut när prinsessan Margriet och Pieter van Vollenhoven firade 50-årig bröllopsdag – se bildspelet!.

https://www.youtube.com/watch?v=759nvg6Se60

Annons