Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

6 gånger Madeleine varit Silvias stora stöd

31 jan, 2017, 15:00 
Margareta
Deras relation är lite extra speciell, den mellan drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Och numera är det prinsessan som ofta finns där för sin mamma.
Annons

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia har alltid haft en speciell och nära relation. En relation som kommit att bli än mer tight sedan prinsessan börjat kämpa för samma frågor som

mamma drottningen i och med deras arbete med World Childhood Foundation.

– Madeleine är duktig och verkligen engagerad, har Silvia sagt om dotterns arbete.

Under tidigare år har Silvia dessutom ofta tagit sin dotter i försvar och höjt henne med varma ord, men nu när prinsessan Madeleines tuffa år ligger bakom henne har rollerna förändrats. Numera har Madeleine tagit rollen som Silvias stora stöd.

– Det är underbart att mamma har sådan tillit till mig. Det är svårt att fylla mammas skor, men jag gör mitt bästa, har Madeleine sagt i en intervju med tv4.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Madeleine med drottning Silvia.
Prinsessan Madeleine med drottning Silvia.

Ett exempel då prinsessan Madeleine fanns vid drottningens sida konstant var den julen då drottningen blev sjuk och inlagd på sjukhus. När drottningen blivit frisk valde Madeleine dessutom att åka på skidresa med sina föräldrar strax därefter. En resa som både kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip valde bort för egna resor med sina familjer. Intill skidbacken syntes Madeleine och Silvia promenera tillsammans och umgås på tu man hand. Och de såg ut att ha mycket att tala om.

Annons

– Det är underbart att arbeta tillsammans. Det är naturligtvis en förälders önskan att man ska ha något gemensamt med sina barn. Så jag är glad och stolt. Madeleine är en idéspruta som har utvecklat kampanjer som är fantastiskt bra, har Silvia tidigare sagt om Madeleine i en intervju med tv4.

Mor och dotter finns där för varandra både privat och vid officiella plikter.
Mor och dotter finns där för varandra både privat och vid officiella plikter.

Men det finns fler gånger då Madeleine varit ett starkt stöd till Silvia. Som när Childhood var en partner till Global Citizen Foundation vid en stor välgörenhetsgala i New York-parken Central Park. Inför 60 000 personer gick prinsessan upp på scenen för att presentera sin mamma.

– Vi i Childhood Foundation menar att varje barn förtjänar rätten att få en barndom fri från sexuellt utnyttjande och exploatering. Jag vill presentera er för någon som lyssnar på de här barnen och ger dem en röst. Välkomna min mamma drottning Silvia! sa hon då och lade en hand om sin mamma.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia under Global Citizen Festival i New York.
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia under Global Citizen Festival i New York.

Bara några timmar tidigare hade drottningen mött svensk och amerikansk press. Vid sidan av stod prinsessan Madeleine, hon fanns där som stöd men utan att ta någon plats.

Prinsessan Madeleine har ofta representerat med sin mamma, men bara varit där som stöd och hållit sig i bakgrunden.
Prinsessan Madeleine har ofta representerat med sin mamma, men bara varit där som stöd och hållit sig i bakgrunden.

Även senare i New York har prinsessan Madeleine visat Silvia sitt stöd i form av fina ord.

– Jag har alltid beundrat min mammas mod och mål att fortsätta sin kamp mot sexuella övergrepp på barn. Som tvåbarnsmamma är jag nu ännu mer fast besluten att hjälpa till att skapa en värld fri från sexuella övergrepp för alla barn under vår livstid, sa prinsessan för något år sedan efter ett seminarium på FN:s högkvarter.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia under prins Richards begravning.
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia under prins Richards begravning.

På sin Facebooksida har Madeleine dessutom delat mammans artiklar flera gånger. Dessutom har hon sagt att hela arbetet med Childhood är ett sätt för henne att visa stöd för sin mamma.

Annons

– Det är svåra frågor och hon har så fullt upp i sin roll som drottning. Hon har så mycket att om jag kan vara en liten del och hjälpa henne med Childhood så gör jag gärna det, har Madeleine tidigare sagt om sitt engagemang.

Men även på det privata planet finns Madeleine där som stöd. Som exempelvis när prins Richard gick bort och drottningen ville ta farväl av denna vän och släkting till familjen. Även om Madeleine inte stod speciellt nära prinsen var det hon som följde med Silvia till begravningen. Allt för att mamma Silvia skulle slippa gå igenom en sådan tuff stund utan någon att dela den med.

Foto IBL

Annons