Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

6 hemligheter om The Crown

01 sep, 2019, 10:00 
the crown drottning Elizabeth
Miljöerna, kläderna, scenerna – och framför allt skådespelarna är mycket imponerande. Här är 6 saker som du bör veta inför kommande säsongen av The Crown!
Annons

Vad vi har väntat. Äntligen är dramaserien The Crown tillbaka på Netflix. Det storslagna kostymdramat visades för första gången 2016 och har sedan dess hyllats av såväl fans som kritiker. När vi återser den brittiska kungafamiljen i The Crown igen är det ungefär där säsong två slutade, året är 1964 och sedan kommer säsongen att ta oss in i det tidiga 1970-talet.

Elizabeth

Vi har bjudits på en hel del ur verkliga livet från Englands kungafamilj. Mycket har hänt: prins Louis födsel, prins Harrys och Meghans bröllop och hertigparet av Sussex lyckliga besked till folket – att de väntade barn till våren. Ja, 2018 var ett hektiskt år för Englands kungafamilj. Men nästa riktigt stora kungliga event är, som alla längtar efter, såklart nya säsongen av The Crown.

Annons
The Crown Helena Bonham Carter

Här är 13 saker vi vet om The Crowns tredje säsong:

1. Startskottet
The Crown säsong 3 kommer att sändas 17 november 2019. vad spelar det för roll att höstmånaden november bjuder på regn och rusk. Söndagen den 17 har Napoleon namnsdag och då är det dags att knäppa på Netflix på tv:n.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Claire Foy i The Crown som Drottning Elizabeth II.
Claire Foy i The Crown som Drottning Elizabeth II.

Vi får återse drottning Elizabeth, prins Philip och prinsessan Margaret och i nya skepnader dessutom. Vem blir då den “nya”drottningen?

Annons
Diana

2. Olivia Colman spelar drottning Elizabeth II

The Crown Olivia Colman
Annons

Rollen som Elizabeth har i de två första säsongerna spelats av skådespelerskan Claire Foy, men inför den tredje säsongen har hon – och många andra i serien – bytts ut helt. Detta då säsong 3 utspelas under en senare tidsperiod, vilket har krävt äldre skådespelare för att göra berättelsen mer trovärdig. I oktober 2017 tillkännagavs att Olivia Colman – som kammade hem en Oscar för bästa skådespelerska tidigare i år för sin roll i The Favorite – skulle ta över rollen som drottning Elizabeth II.

Tobias Mendez

3. Tobias Menzies tar över som prins Philip.

Annons

Tobias Menzies är känd för mängder av roller. Vi har tidigare sett honom i James Bond-filmen Casino Royal, serien Outlander och Edmure Tully i Game of Thrones. Nu har Tobias bytt stil till en mer kunglig person. Han fick inför inspelningen bleka håret och likheten är slående när han nu tar över rollen som prins Philip, drottning Elizabeths make, under säsong tre av The Crown. Prins Philip spelades tidigare av Matt Smith.

Menzies Tobias spelar prins Philip i The Crown

4. Menzies hade inget större intresse för brittiska kungahuset – men nu är han ett “fan”.

Annons