6 roliga detaljer från den nya kungliga filmen

Har du sett årets kungliga julhälsning? Annars måste du se den! Och om du har sett den, så finns det nog en hel del detaljer du kanske har missat...

Den årliga julhälsningen från kronprinsessfamiljen gör ingen besviken! Daniel, Victoria, Estelle och Oscar hälsar på i Katarina kyrka i Stockholm och får höra berättelsen om Jesu födelse. Stämningsfullt och mysigt! Men har ni sett alla detaljer i den härliga filmen? Vi listar dem!

  • Prins Oscar verkar ha ärvt en av mamma Victorias viktigaste egenskaper! Viljan att alla ska känna sig sedda och ivrigt vilja hälsa på de man möter. När de kliver in i kyrkan sträcker Oscar direkt upp handen mot prästen för att hälsa. Så gulligt!
Kronprinsessfamiljens julhälsning
  • Vi får veta att kungen och drottningen sätter fram julkrubban varje jul! När prästen frågar om barnen har sett en julkrubba förut svarar prinsessan Estelle “vi har en hos mormor och morfar”. En tradition som säkerligen gått i arv i många generationer tillbaka på slottet.
Estelle
  • Kyrkan som kronprinsessfamiljen besöker, Katarina kyrka, stod färdig 1695. Kyrkan, som står på Södermalm i Stockholm, har faktiskt brunnit ned två gånger. Den första branden ägde rum 1723 och den andra 1990. Fem år efter den senaste branden återinvigdes kyrkan på nytt.
Prins Daniel
  • Prins Daniel fick agera stjärna i berättelsen om hur julafton kom till, med ett stjärnformat tomtebloss över julkrubban!
Estelle
  • Estelle tog initiativet till julhälsningen! I slutet av filmen står hela familjen samlad framför kameran för att hälsa god jul och gott nytt år. Efter en kort tystnad tittar Estelle på någon till höger om kameran och utropar god jul och strax därefter stämmer familjen in!
Katarina kyrka
  • Estelle dansar ut ur kyrkan! När de lämnar Katarina kyrka klingar klockorna stämningsfullt och när de går genom allén dansar Estelle sig fram längs grusgången, ett lyckat besök med andra ord!

 

Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset, TT