Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

60 år sedan sagobröllopet mellan Grace och Rainier

19 apr, 2016, 06:00 
Agneta Nisbeth
Annons
Grace-Rainier-ibl1

Även om det gått 33 år sedan Grace Kelly avled i en bilolycka lever hennes minne i allra högsta grad kvar i furstendömet Monaco. Furstinnan Graces ande svävar över allt och den här dagen är mycket speciell för furstefamiljen och alla monegasker. Det är datumet då den amerikanska skådespelerskan Grace Kelly gifte sig med furst Rainier av Monaco år 1956.

Paret hade träffats i samband med Cannesfestivalen 1955. Grace var på filmfestivalen för att marknadsföra filmen “Ta fast tjuven” och under en ledig dag reste hon tillsammans med tidningen Paris Match Monaco för en fotosession med furst Rainier. När Grace kom hem igen skickade hon ett tackkort till Rainier som svarade att han gärna ville besöka henne i USA. Samma vinter reste han till Philadelphia där familjen Kelly bodde. Han friade till Grace och tre och en halv månad senare anlände hon i Monaco.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Grace-Rainier-ibl8

Paret fira tredagarsbröllop och inledde med en borgerlig vigsel i furstepalatsets tronrum. Nästa dag, alltså den 19:e april, gifter sig paret i St katedralen ett stenkast därifrån. Grace bar en klänning designad av Helen Rose.

Grace-Rainier-ibl2

Se fler bilder i vårt bildspel nedan.

Av: Liv Sander.

Bilder: IBL.

Annons