7 inredningsbutiker prins Joachim och Marie inte får missa i Paris

Nu meddelar det danska hovet att prinsparet lämnar Danmark – för nästan ett år!Då vill vi passa på att tipsa om de bästa inredningsbutikerna – så att de kan piffa upp sitt hem.

Prinsessan Marie är överlycklig! Som hon har längtat. Äntligen får hon bo i sitt hemland – och i sin hemstad igen. Prins Joachims fru, 42-åriga prinsessan Marie, är född och uppvuxen i Paris. Hela familjen följer med. De två barnen, prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, får gå två terminer i en skola utomlands. Det blir oerhört spännande och eftersom de båda talar flytande franska, blir det inga språkproblem. Även Joachim talar franska, liksom hans mamma, drottning Margrethe av Danmark.

Läs mer: Joachim och Marie lämnar Danmark – hit går flytten!

Paris myllrar av design, mode och vintagefynd och ett besök till staden är inte komplett utan att upptäcka något nytt, om det så är ett nytt arrondissement eller en ny inredningsdetalj som man tar med sig hem. Oavsett om du är inredningsfantast, vill inspireras, är en riktig designälskare eller vill hitta en unik souvenir att ta med dig hem från resan så finns det en butik för alla smaker och plånböcker.

Så nu listar vi 7 inredningspärlor Joachim och Marie inte får missa – eller ja, inte du som läser heller om du skulle råka befinna dig i Paris någon gång:

1. Fleux’

Fleux’ har hela fyra olika butiker i centrala Paris. Här kan du shoppa möbler och växter, men även inredningsdetaljer, posters och lekfulla prylar. Du kommer garanterat att bli inspirerad!

Adress: 39 & 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
Hemsida: fleux.com

2. La Trésorerie

På La Trésorerie finns allt du kan behöva i köket i snygg och miljövänlig tappning, men här kan du även shoppa inredningsdetaljer och trendiga flätade korgar. För den som saknar Sverige finns ett svenskt fik, Café Smörgås, i butiken.

Adress: 11 rue du Château d’eau
Hemsida: latresorerie.fr

3. Caravane

Till Caravane går man för att inhandla textiler i härliga färger och mönster – till alla hemmets rum. Men här finns även allt från möbler och lampor till tidlösa accessoarer för hemmet.

Adress: Finns på flera ställen, bland annat på 6 rue Pavée och 9 rue Jacob
Hemsida: caravane.fr

4. Merci

Paris mest berömda inredningsbutik är värd sitt rykte. Här finns möbler, porslin, lekfulla detaljer, användbara prylar och mycket mer som lockar såväl parisare som turister. Dessutom går en del av vinsten till välgörenhet, vilket kan göra det lite trevligare att göra sig av med sina pengar här.

Adress: 111 boulevard Beaumarchais
Hemsida: merci-merci.com

5. Sentou

En färgglad och eklektisk inredningsbutik för dig som älskar samtida design. Här finns allt från Sentous egen design till franska favoriter.

Adress: 29 rue Francois Miron & 26 boulevard Raspail
Hemsida: sentou.fr

6. Ligne Roset

Ett välkänt företag som grundades redan år 1860 och i dag samarbetar med unga designers för att erbjuda allt från textiler till möbler och lampor. Här får du en stor dos designinspiration!

Adress: Finns på flera ställen, bland annat 85 rue du Bac
Hemsida: ligneroset.fr

7. Les Fleurs

Butiken för dig som reser med handbagage och inte kan ta med dig något allt för stort hem. Butiken erbjuder en mängd olika små prylar – från lekfulla köksprylar och dekorativa kuddar till vackra kort och leksaker till barnen.

Adress: 6 passage Josset & 5 rue Trousseau
Hemsida: boutiquelesfleurs.com

Läs mer:

Kronprinsessan Victorias favoritdesigner misshandlad och rånad i Paris

Vimmel! Se bilderna när smyckedesignern skriver historia i Paris

Kungaparet på konsert i Paris: ”Var helt tagna”

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.