Oväntad kärlek – 7 societetspar som faktiskt varit ihop

Coci Philipson och Gynning

Vilken kärlekscirkus! Nu fräschar vi upp minnet och kollar vem som var tillsammans med vem. Inte helt lätt att hänga med i svängarna i den snäva vänkretsen vid Stureplan!

1. Det var tider det, när kungavännen Anders “Aje” Philipson och urtjusiga Grete Qviberg var gifta. Det känns som i går för vissa. För andra är minnet lite suddigare. Aje Philipson har varit vän med kungen sedan länge. Medan vår monark har haft ett stabilt äktenskap, har hans nära vän varit gift ett flertal gånger. Aje har nio barn, men ingen behöver gå lottlös. När barnens farfar och Ajes far, Gunnar Philipson, dog år 1970 efterlämnade han en förmögenhet på över 139 miljoner kronor. Från 1970 till 1994 var Märta Philipson, mor till Aje,  varje år den rikaste personen i Sverige mätt i taxerad förmögenhet.

Grete Qviberg

2. H&M-arvingen Nils Tham och konstnären Clara Hallencreutz var tidigare gifta. I slutet av 2017 separerade paret tre år efter det storslagna bröllopet i Marrakesh. Någon singeltid väntade inte, varken för Clara eller Nils. I början av 2018 träffade Clara sin nya pojkvän skådespelaren Fares Fares, 45, och ungefär samtidigt träffade även Nils Tham sin nya flickvän, Thorsten Flincks dotter, Felice Jankell.

Clara Hallencreutz och Fares Fares har fått barn

Allt har gått i en rasande fart sedan dess. I september i år har Clara Hallencreutz och Fares Fares blivit föräldrar. Det blev en liten son som fick namnet “Ziggy. Även Nils Tham och Felice Jankell ska bli föräldrar, något den 27-åriga blivande mamman glatt meddelade på instagram i juni. Lyckan är total!

Clara Hallencreutz

Till vänster ser vi nyblivna föräldrarna Clara Hallencreutz och Fares Fares, i mitten Clara och Nils Tham och till höger Nils Tham med nya kärleken Felice Jankell.

3. Amanda Schulman har “haft sällskap” med kungavännen Fredrik von der Esch, eller av vännerna kallad “Fresch”…Han är numera gift med komikern och skådespelerskan Cecilia Cissi Forss, som fick sitt genombrott i långfilmen I rymden finns inga känslor och som Cindy i Icas reklamfilmer.

Fresch

4. Victorias och Madeleines väninna Andrea Brodin var tidigare gift med Niclas Engsäll och har barnen Diana och Ivar tillsammans med honom. Kronprinsessan Victoria är Dianas gudmor. Dessutom var Niclas, som är utbildad Art Director, den som satte färgteman och mönster på alla vykort och inbjudningar som användes vid kronprinsessparets bröllop. Skilsmässan 2011 blev en bitterhistoria men i dag är exmakarna lyckliga tillsammans med nya kärlekar. Inredaren Andrea bor numera på Lidingö med sin Cedric Notz, Chris O’Neill gode vän från Schweiz. Paret har dottern Isabella ihop. Niclas har gott vidare med ekonomijournalisten och författaren Carolina Neurath. Vigseln stod i Kverrestad Kyrka i Skåne för två år sedan. Carolinas och Niclas gemensamma dotter heter Judith och hon var självklart en av brudnäbbarna.

Andrea

5. I april 2009 blev det känt att Caroline Gynning hade blivit tillsammans med prinsessan Madeleines expojkvän Mattias Trotzig. Relationen höll knappt ett år.

Gynning

6. Kungabarnens vän Andreas “Coci” Philipson, son till kungens kompis Aje Philipson och exhustru Grete Qviberg, var gift med smyckedesignern Maria Nilsdotter och efter skilsmässan hade societetsonen ett förhållande med den kända inredaren och stylisten Amelia Widell, syster till Hannah Widell och Amanda Schulman.

Maria Nilsdotter

7. Stephanie Bergström, född af Klercker, är numera gift och har barn med prinsessan Madeleines exfästman Jonas Bergström. Hon var tidigare tillsammans med juristen Ludvig Blomqvist, som senare blev sambo med Louise Lussan Gottlieb, som bekant är prinsessan Madeleines nära väninna. Hängde ni med? Lussan är i dag gift med Gustav Thott.

Stephanie 8

Foto TT