7 saker du kanske inte visste om Chris

7 saker du kanske inte visste om Chris
Chris O'Neill öppnar sällan upp sig om privata delar av sitt liv, men vid vissa tillfällen har han berättat en hel del roliga anekdoter.
Annons

Chris blev känd för svenska folket i början av 2011 när han började synas tillsammans med prinsessan Madeleine. De förlovade sig 2012 och bröllopet gick av stapeln året efter. Trots att det har gått nio år sedan de träffades står Chris fortfarande bakom kulisserna och det är mycket vi inte vet om honom. Här listar vi fem saker om honom som ni kanske inte visste tidigare.

Chris första ord på svenska var “kanin”

 1. Chris O’Neill är yngst i syskonskaran och har hela fem halvsystrar: Tatjana, Natascha, Stefanie, Annalisa och Karen. Han har sagt flera gånger att han på att ifall kvinnor styrde världen skulle det vara en bättre plats än den är nu.
 2. Hans favoritmusik är rock’n’roll, gärna akustisk. Några exempel som han brukar lyssna på är Simple Minds och Eric Clapton.
 3. Ett av de första orden som Chris lärde sig på svenska enligt han själv var “kaninen”, eftersom Leonores favoritgosedjur kallades för just det.
 4. Hemma hos Madeleine och Chris är det Chris som står för matlagningen och hans paradrätt är soppor av olika slag, bland annat minestronesoppa.
 5. Sedan han var tretton år har han arbetat varje sommar. Han har berättat att hans pappa var väldigt sträng och inte lät honom ligga på latsidan.
  Annons

  Chris O
  Chris O’neill med sin pappa Paul O’Neill.

 6. Chris mamma Eva O’Neill har blivit ett intressant ämne att prata om när det kommer till prinsessan Madeleines make. Man frågar sig hur hennes liv sett ut och var hon vuxit upp, då det inte finns så mycket information om detta. Eva föddes år 1947 i Karlovy Vary, eller Karlsbad som är ortens tyska namn. Staden ligger i nuvarande Tjeckien och tillhörde det område som under andra världskriget ockuperades av Nazityskland. En stor del av befolkningen i staden var tyskar, men efter nazisternas fall blev flera miljoner invånare i den tyska delen av Tjeckoslovakien utkastade. Bland de som tvingades fly fanns Eva O’Neill med familj. Efter flykten från Karlsbad bosatte sig familjen Walter i Starnberg, söder om München. Därifrån flyttade hon till London där Chris O’Neill senare växte upp. Det nämns även ofta att hon är nära vän med Donald Trumps exfru Ivana Trump, att hon ska ha haft en flirt med Prins Charles och gift sig rikt ett flertal gånger.
  Chris O
  Chris O’neill med sina föräldrar Eva O’neill och Paul O’Neill.

  7. När Chris och Madeleine var på sin smekmånad i Seychellerna fångades de på bild ett antal gånger. Där syntes det för första gången att Chris har en tatuering på överarmen. Vad den föreställer vet man inte riktigt men en gissning är att den föreställer en symbol för Chris favoritlag Chelsea.

Annons

Läs mer

Exklusiva bilder! Madeleine och Chris njuter med barnen i Florida

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar