Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

7 saker vi vet om prinsessan Beatrices bröllop!

27 sep, 2019, 21:00 
Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.
Tärnan. Tårarna. Och hon som inte blir bjuden. Här är 7 saker vi vet om prinsessan Beatrices bröllop – så här långt.
Annons

Prinsessan Beatrice, 31, har fått sin ring på fingret efter att ha dejtat den brittisk-italienske grevesonen Edoardo Mapelli Mozzi, 34, sedan i höstas. En blixtromans i kungliga sammanhang.

Nu väntar ett bröllop som anstår nian i den brittiska tronföljden:

• Syrran prinsessan Eugenie, 29, kommer att bli tärna.

Prinsessan Eugenie - där har ni tärnan på prinsessan Beatrices bröllop.
Eugenie laddar för tärnuppdraget.

• Pappa prins Andrew, 59, kommer att föra Beatrice till altaret. Trots att han befinner sig i trubbel i utkanten av skandalhärvan kring Jeffrey Epstein.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

• Bröllopet kan äga rum mycket tidigare än vi tror, sannolikt senast som till våren. Eller som brittiska medier uttrycker saken: ”We could have a royal shotgun wedding on our hands!”. Själva säger de nyförlovade: ”Vi kan knappt vänta” . Men sedan gäller det ju att hitta ett datum när den hårt arbetande drottning Elizabeth, 92, har en lucka i kalendern.

Prinsessan Beatrice med sin farmor drottning Elizabeth och farfar prins Philip.
Farmor drottningen och farfar Philip måste komma.

Prinsessan Beatrices bröllopskyrka

• Prinsessan Beatrice kommer att skrida ut ur kyrkan som styvmor. Och hennes blivande styvson Christopher ”Wolfie” Woolf, nu två år gammal, blir garanterat brudnäbb.

Annons

• Däremot kan ”Wolfies” mamma, Edoardos kinesisk-amerikanska ex-fästmö Dara Huang, 37, glömma att bli bjuden.

• Bruden Beatrice kommer att ha hö-ö-ö-ga klackar. Hon är ju lite kort i rocken – bara 1.62.

• Och hennes mamma, den annars så oförutsägbara Fergie, kommer gråta glädjetårar i kyrkan (de har redan börjat rinna, avslöjade hon idag).

Prinsessan Beatrices mamma Sarah Ferguson.
Vad ska mamma Fergie hitta på?

Men sedan är det ju detta med kyrkan, och där kan vi bara gissa. Det kan bli St George’s Chapel i Windsor IGEN (för fjärde gången på raken).

Annons

Men känns det inte som det vore dags för en annan plats nu? Westminster Abbey, där Fergie och Andrew gifte sig 1986, ligger i alla fall bäst till hos de brittiska vadslagningsfirmorna.

Fergie och prins Andrew gifte sig i Westminster Abbey i London.
Mamma Fergie och pappa prins Andrew valde paradkyrkan i London.

Och de finns de som satsar en slant på blåblodiga familjen Mapelli Mozzis släktslott i Italien, men det är en riktig högoddsare.

Detta blir hur som helst det fjärde stora kungliga bröllopet i Storbritannien på bara två år, efter prins Harry (maj 2018), prinsessan Eugenie (oktober 2018) och Lady Gabriella Windsor (maj 2019). Och alla gifte de sig som sagt på Windsor Castle.

Annons

Edoardos kärleksförklaring till prinsessan Beatrice

Prinsessan Beatrice och hennes blivande man Edoardo Mapelli Mozzi.
Kärleksförklaringen. ”My love, mitt hjärta är ditt hem. Hand i hand, i dag, i morgon och för evigt” skriver Edoardo på Instagram.

Foto: TT.

Annons