8 svårupptäckta detaljer i bilderna på kungafamiljen

Tre fantastiska bilder på den kungliga familjen kom i veckan. Men har du sett alla detaljer som sänder mer ett gäng små? Vi tolkar dem åt dig!

Är kung Carl Gustaf med på en officiell fotografering vet du att en sak är säker. Alla detaljer är noga uttänkta. Han är en perfektionist ut i fingerspetsarna, och låter inget ske av en slump.

Just därför är det extra roligt att titta lite extra på den bild som lades ut av hovet under veckan. Bilden på kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle. En trio av nuvarande och framtida svenska monarker.

Vi har samlat 8 detaljer i denna och hovets två andra bilder som familjen delade under veckan!

Bilden på kungen, kronprinsessan och prinsessan Estelle!

Kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och prinsessan Estelle på den historiska bilden.

Kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och prinsessan Estelle på den historiska bilden.

  1. Kungens pappa. För första gången någonsin väljer familjen att ta en officiell bild i det rum där ett porträtt på kungens pappa hänger på väggen. En tronarvinge som aldrig fick chansen att bli regent. Självklart finns det en specifik tanke med valet rum.
  2. Kronprinsessan Victorias klänning. Modellen på Victorias klänning heter Queen Day Dress. Perfekt för ett tillfälle som detta, och självklart en lyckoträff av kronprinsessans stylist. Även roligt att prinsessan Estelle bär franskt, kanske en blinkning till deras franska arv och ättlingar.
  3. Fotografen! Den kungliga familjen använder sig av samma fotograf under en period, men byter då och då. Nu, inför denna stora händelse, har de bytt ännu en gång. Fotografen heter Sandra Birgersdotter och har sin ateljé i Solna, alltså nära självaste Haga slott!

Detaljer på bilden med Carl Philip och hans familj!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia delade med sig av denna bild när nyheten om titlarna kom.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia delade med sig av denna bild när nyheten om titlarna kom.

  1. Mysstunden för barnen. Mitt under en promenad har prins Carl Philip fiskat upp ett av de vackra lönnlöven från marken, och i och med prins Alexanders reaktion kan vi tänka oss vad pappa Carl Philip visar upp. Just nu i höstsverige producerar ju Lönnträden sina “näsor”, de klistriga trädtillbehören som lätt sätts på näsan och får varje litet barn att skratta högt!
  2. Sofias härliga val, som vem som helst! Att fiska upp ett par lätt urtvättade svarta jeans ur garderoben är det nog många som gör under helgen, och visst är det härligt att se att även prinsessan Sofia vågar vara som oss alla andra även på bilder som ska kablas ut i världen. Svarta jeans och ett härligt ofixat hår.

Härliga detaljer på bilden med Madeleine och barnen

Prinsessan Madeleines familjebild delade hon på instagram under veckan.

Prinsessan Madeleines familjebild delade hon på instagram under veckan.

  1. Leonores tänder. Två guldpengar har med stor sannolikhet nyligen inkasserats av en viss liten prinsessa. På bilden syns det att härliga Leonore tappat två tänder. En härlig glugg i underkäken, och troligtvis är hon så där stolt som bara ett barn kan vara över en tappad tand!
  2. Barnens charmiga skoval. Både prinsessan Leonore och prins Nicolas bär tygskor utan snören i hålen där snören vanligtvis brukar finnas. Samma modell, olika färger – och så charmigt att Madeleine låter busungarna vara just busungar i passande skor.
  3. Prinsessan Madeleines favoritfärg. Madeleine strålar som vanligt. Men en detalj betyder något alldeles extra. Valet av färgen på klänningen. Under en av de största dagarna i hennes liv, lysningen inför bröllopet med Chris, bar hon en mintgrön klänning, specialuppsydd just för henne av Ann Schierenbeck. Och nu valde hon färgen igen. Det är en svår kulör att bära, men prinsessan tycks ha ett gott öga till färgen, och passar i den helt utmärkt!

Foto: Kungliga hovstaterna, Sandra Birgersdotter Ek/Kungl.Hovstaterna, Prinsessan Madeleines instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: