Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

81-årige PG Gyllenhammar har blivit pappa igen

28 apr, 2016, 11:18 
AvJohanna Lejon
FInansmannen och Volvoprofilen Pehr G Gyllenhammar, 81 år i dag, firar med barnskrik till tårtan och sången. Han och hustrun, psykologidoktorn Lee Welton Croll, 42, fick nämligen en dotter i januari. Därmed är PG, som han brukar kallas i media, nybliven fembarnspappa och det skiljer nära 55 år mellan mellan hans äldsta, dottern Cecilia Gyllenhammar, och lilla knytet där hemma.
Annons
PehrGyllenhammar

Det är Aftonbladet som avslöjar den glädjande, och lite överraskande, nyheten. Näringslivsgiganten mötte sin blivande fru på ett plan och har tidigare berättat i “Skavlan” på SVT att han förälskade sig i Lee från första ögonkastet. Hon är född i Kanada och har sedan länge en våning i London, där Pehr tidigare bott flera år. Tidigare har Pehr G Gyllenhammar sagt att han mestadels bor i Stockholm, men det är nog annat nu när de fått en liten tillsammans.

Vad hans fyra vuxna barn från första äktenskapet, med socionomen Christina, tycker om att bli storasyskon då de närmar sig åldern för barnbarn är oklart. Men dottern Charlotte Gyllenhammar sa i samband pappans giftermål 2013, att hon önskade honom allt gott.

Lee Welton Croll är Pehr G Gyllenhammars tredje fru, mellan 2010 och 2012 var han gift med svenska sportjournalisten Christel Behrman. I ett radioprogram med Ulf Elfving berättade PG att han kommer sörja sina fyra äldsta barns mamma, som gick bort i cancer för åtta år sedan, resten av sitt liv. Nu har han förutom sin nya kärlek också ett nytt litet liv att gå upp i.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Kristina Svedell

Foto: IBL

Annons