Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

9 magiska bilder på drottning Silvia från Nobel 2019

10 dec, 2019, 23:20 
AvJohanna Lejon
Nog är hon världens vackraste drottning – vår drottning Silvia! Vi har samlat 9 underbara foton från Nobelfesten 2019, alla föreställer de drottningen.
Annons
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019Brand logo
Här är snackisarna från Nobelfesten 2019

Tisdagen den 10 december delade kungen traditionsenligt ut årets Nobelpris. Vid den högtidliga prisutdelningsceremonin i Stockholms konserthus närvarade även drottning Silvia samt kungabarnen: Victoria, Carl Philip och Madeleine.

I närvaro av runt 1500 gäster i Konserthuset fick årets 14 pristagare under ceremonin en efter en ta emot sina medaljer och diplom ur kungens hand.

Efter ceremonin i Konserthuset fortsatte Nobelfestligheterna med Nobelbankett i Stockholms stadshus.

Det bar Silvia på Nobel 2019

Till Nobelfesten 2019 valde drottning Silvia att återanvända en guldglittrig långklänning signerad libanesiske designern Elie Saab. Klänningen var ett hållbart val – vi har nämligen sett den förr, under en av drottningens resor, till Libanon.

Klänningen är cremefärgad, i tjockt sidentyg, med guldbroderier. Till klänningen bar drottningen Drottning Sofias diadem samt briljantörhängen, en briljantcollier, en brosch med pärlor, rubiner och opaler samt ett armband ur Kronjuvelerna.

Annons

Diademet som Silvia bar, Drottning Sofias diadem, kom till Sverige med just drottning Sofia. Det solfjäderformade diademet tros från början ha varit en juvelkam som omarbetades i slutet av 1800-talet. Prinsessan Margaretha bar diademet under kungaparets bröllop 1976. Vid kronprinsessan Victorias bröllop bars det av prinsessan Birgitta. Vid ett tillfälle bars det av prinsessan Lilian, Nobelbanketten 1977. I övrigt har diademet, de senaste åren, enkom burits av drottning Silvia.

Bästa bilderna på drottningen från Nobelfesten 2019

Får du inte nog av vackra foton på drottning Silvia? Ta en titt i bildspelet nedan! Där har vi valt ut nio stycken pangbilder. Missa inte den där kungen rättar till kudden bakom Silvias rygg. Kunglig romantik!

Foto: TT

Annons